X

Turcia amendează Meta Platforms cu 18,64 milioane de dolari

Autoritatea pentru concurenţă din Turcia a anunţat miercuri că a amendat Meta Platforms Inc, firma mamă a reţelei de socializare Facebook, cu 346,7 milioane de lire (18,64 milioane de dolari), pentru încălcarea legislaţiei din domeniul concurenţei, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Într-un comunicat, autoritatea pentru concurenţă din Turcia a informat că a decis că Meta şi-a obstrucţionat concurenţii care operează pe segmentul serviciilor de reţea socială şi pieţele de publicitate online, deoarece a colectat la comun date prin Facebook, Instagram şi WhatsApp.

Citeşte şi: Putin vrea ca trupele ruse din Ucraina să primească echipamentul ‘cel mai modern, comod şi eficient’ – Black News

Amenda a fost impusă conform venitului anual din 2021 al companiei, au precizat oficialii.

Un purtător de cuvânt al Meta a anunţat că firma nu este de acord cu constatările autorităţii, după impunerea amenzii de 18,64 milioane de dolari, şi “vor fi luate în considerare toate opţiunile”. Acesta a adăugat că Meta Platforms protejează viaţa privată a utilizatorilor şi oferă oamenilor transparenţă şi control în privinţa datelor lor personale.

Citeşte şi: După un puternic seism, mai multe replici au zguduit din nou Filipine – Black News

Meta deţine reţelele de socializare Facebook şi Instagram, serviciile de mesagerie online WhatsApp şi Messenger şi brandul VR Oculus.

Tags: facebookInstagramMessengerMeta Platforms Inc.turciaVR OculusWhatsApp
Categorii: Diaspora