X

Turcia anchetează Facebook pentru colectarea datelor de la utilizatorii care folosec WhatsApp

Consiliul Concurenţei din Turcia a anunţat luni că a deschis o investigaţie în legătură cu WhatsApp şi compania care o deţine, Facebook Inc, după ce aplicaţia de mesagerie le-a cerut utilizatorilor să permită Facebook să colecteze date, inclusiv numărul de telefon şi locurile în care se află, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Consiliul Concurenţei a precizat într-un comunicat că a decis ca solicitarea de colectare a datelor să fie suspendată până la finalizarea anchetei.

Citește și: Petrecăreții care au sfidat pandemia, AMENDAȚI drastic la o petrecere din Belgia

“Consiliul Concurenţei a deschis o anchetă asupra Facebook şi WhatsApp şi a suspendat cerinţa de a împărtăşi date din WhatsApp”, se arată în comunicat.

WhatsApp şi-a actualizat miercuri condiţiile de utilizare, permiţând Facebook şi subsidiarelor sale să colecteze date ale utilizatorilor. Termenul-limită pentru acceptarea noilor condiţii este 8 februarie.

De la anunţul WhatsApp, aplicaţii rivale de mesagerie precum Signal şi Telegram au parte de o înmulţire bruscă a descărcărilor.

Citește și: Un an de la primul deces de coronavirus, anunțat oficial de China

Guvernul turc a luat ca ţintă companiile de social media prin noi restricţii şi amenzi de când a adoptat, în iulie, o lege despre care spune că intensifică supravegherea locală a companiilor străine.

Criticii spun că legea urmăreşte să înăbuşe opoziţia din partea turcilor care s-au îndreptat spre platformele online după ce guvernul şi-a înăsprit controlul asupra media mainstream. 

Tags: Consiliul ConcurenţeidatefacebookSignaltelegramturciaWhatsApp
Categorii: DiasporaSinteze