Turcia anunță că a lansat operaţiunea aeriană ‘Claw Sword’ în nordul Irakului şi al Siriei

Publicat:

Ministerul Apărării al Turciei a anunţat, duminică, că a lansat operaţiunea aeriană ‘Claw Sword’ în nordul Irakului şi al Siriei, regiuni ‘utilizate ca baze de teroriştii’ kurzi, transmite AFP, potrivit agerpres.  

‘Avioanele au decolat de la bazele lor, operaţiunea aeriană a început’, a transmis ministerul într-un comunicat, la o săptămână după atentatul comis pe o stradă comercială din centrul Istanbulului.


Citește și : Hakeem Jeffries şi-a lansat candidatura pentru preluarea conducerii democrate din Camera Reprezentanţilor

Operaţiunea aeriană a fost întreprinsă ‘în conformitate cu drepturile de legitimă apărare ce decurg din articolul 51 al Cartei Naţiunilor Unite, pentru a elimina atacurile teroriste din nordul Irakului şi al Siriei, a asigura securitatea frontierelor şi a elimina terorismul de la sursă’, a adăugat ministerul turc.

În cursul nopţii, ministerul a postat pe Twitter următorul mesaj: ‘A sosit ceasul pentru a da socoteală! Ticăloşii vor fi traşi la răspundere pentru atacurile lor perfide’.

‘Cuiburile terorii sunt distruse de lovituri de precizie’, a adăugat el, fără alte detalii despre ţintele vizate.

Atentatul din 13 noiembrie comis pe artera comercială aglomerată Istiklal din inima Istanbulului s-a soldat cu moartea a şase persoane şi rănirea altor 80.

Citește și : Igor Dodon a fost eliberat din arestul la domiciliu

Autorităţile au acuzat imediat de atentat Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi YPG (Unităţile de protecţie a poporului), miliţie kurdă activă în Siria, acuzată de Turcia că este afiliată PKK.

Potrivit comunicatului, ministrul apărării Hulusi Akar ‘a condus şi gestionat operaţiunea Claw Sword (…), de la centrul operaţiunilor armatei aerului’.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

OPINIE – De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova?

De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova? Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota pentru actualul...

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.