X

Turcia anunţă lichidarea a 26 de militanţi kurzi

Armata turcă a anunţat că 26 de militanţi ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) au fost ucişi în lovituri aeriene lansate la 12 iunie în regiunea muntoasă Qandil din nordul Irakului, relatează Anadolu, citată de Reuters, potrivit agerpres.

PKK, care a dus timp de decenii o mişcare de insurgenţă împotriva statului în sud-estul Turciei, are baze în regiunea Qandil.

Citeşte şi: Operaţiune antitero în Afganistan. Armata americană a lovit ‘scorbura’ unui lider jihadist

Ankara a lansat operaţiuni antiteroriste în regiunile Qandil şi Sinjar situate în nordul Irakului, a anunţat luni preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, adăugând că regiunea Qandil nu va mai fi o ameninţare şi o sursă de terorism pentru Turcia.

Premierul turc, Binali Yildirim, a confirmat vinerea trecută că armata Turciei a înaintat pe o distanţă de 30 de km în nordul Irakului.

Ca urmare a Operaţiunii ‘Ramura de Măslin’ din Siria, forţele turce îşi continuă acum ofensivele împotriva taberelor din nordul Irakului ale PKK, considerat de Ankara drept organizaţie teroristă.

Citeşte şi: Trădare sau respect? Salutul adresat de Trump unui general nord-coreean stârneşte polemici la Washington – VIDEO

Tags: IrakkurziPartidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK)QandilRamura de măslinRecep Tayyip ErdoganSinjarturcia
Categorii: Sinteze