X

Turcia ar putea pierde 500.000 de turişti din cauza restricţiilor de zbor impuse de Moscova

Restricţiile de zbor impuse de Rusia până în luna iunie ar putea costa Turcia 500.000 de turişti, a afirmat ministrul turc al turismului, Mehmet Nuri Ersoy, citat miercuri de NTV, preluat de Reuters, potrivit agerpres.

“Data de încetare a interzicerii zborurilor ar putea fi devansată, depinzând de o scădere a numărului de cazuri de COVID-19. Ar putea fi o scădere cu aproape 500.000 a numărului de turişti”, a declarat ministrul, care a menţionat că nu sunt probleme în ce priveşte rezervările pentru sezonul estival.

Citeşte şi: Cu milioane de oameni vaccinaţi zi de zi, apar şi efectele secundare rare – Black News

Luni, Rusia a anunţat suspendarea zborurilor spre şi dinspre Turcia între 15 aprilie şi 1 iunie, în condiţiile în care în Turcia numărul infectărilor cu noul coronavirus a crescut la un nivel record, determinând noi măsuri de lockdown.

Tot luni, ministrul turc al sănătăţii, Fahrettin Koca, a afirmat că în scurt timp o delegaţie rusă va vizita destinaţiile turistice din Turcia, pentru a monitoriza măsurile de control al coronavirusului din zonă.

Citeşte: Parlamentul European îi cheamă la ordine pe Ursula von der Leyen Charles Michel – Black News

Anul trecut, pandemia a privat Turcia de două treimi din veniturile încasate de regulă din turism, în condiţiile în care economia turcă se bazează în mare măsură pe turiştii străini, ai căror bani contribuie la contracararea deficitului cronic de cont curent.

Tags: ankaracovid-19Fahrettin KocaMehmet Nuri Ersoymoscovarusiaturciaturism
Categorii: Diaspora