X

Turcia a arestat patru ‘înalţi responsabili’ ai Statului Islamic

Patru “înalţi responsabili” ai grupării jihadiste Statul Islamic (SI) au fost arestaţi în vestul Turciei în timp ce încercau să părăsească ţara amestecându-se printre refugiaţi, a relatat vineri agenţia oficială de presă turcă Anadolu, citată de AFP, potrivit agerpres.

Printre cei patru suspecţi reţinuţi în timpul unei operaţiuni a poliţiei antitero la Izmir se numără un bărbat prezentat de Anadolu ca ’emir’ al Statului Islamic pentru provincia Deir Ezzor din estul Siriei.

Citeşte şi: ‘Bărbaţii-n negru’ au alergat pe lângă maşina liderului de la Phenian

Ceilalţi trei bărbaţi sunt suspectaţi a fi membri cu funcţii înalte ai acestei organizaţii ultraradicale care a revendicat mai multe atentate în întreaga lume, conform Anadolu.

Cei patru bărbaţi au fost arestaţi în timp ce încercau să se amestece într-un grup de sirieni care urmau să părăsească ţara, cel mai probabil pentru a ajunge în Europa, a precizat Anadolu.

Suspecţii au fost duşi la sediul poliţiei antitero de la Izmir pentru a fi interogaţi, au spus aceleaşi surse.

Citeşte şi: Putin a semnat decretul prin care pune Rusia pe picior de război

În primii ani ai conflictului sirian, care a izbucnit în martie 2011, Turcia a fost principalul punct de trecere spre Siria pentru străini, în special occidentali, care doreau să se alăture grupării jihadiste.

Mult timp acuzată de foştii săi aliaţi că închide ochii la aceste treceri, Ankara a decis, în urma unor atacuri pe teritoriul său, să-şi închidă frontiera cu Siria, înmulţind arestările şi expulzările de presupuşi jihadişti străini şi să se alăture coaliţiei internaţionale anti-SI.

Tags: Deir EzzorizmirsiriaStat Islamic (SI)turcia
Categorii: Diaspora