X

Turcia: ‘Avertisment de furtună’ fictiv al opoziției pentru a-i determina pe locuitorii din Istanbul să voteze

Un “avertisment de furtună” fictiv a fost făcut public de municipalitatea din staţiunea balneară Bodrum, controlată de opoziţie, pentru a-i determina pe locuitorii din Istanbul să rămână în oraş pentru a vota în noul scrutin municipal de pe 23 iunie, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Dragi locuitori din Istanbul, căderi importante de zăpadă sunt aşteptate la Bodrum pe 23 iunie. Toate plajele noastre sunt închise”, a scris municipalitatea pe contul său oficial de Twitter.

Citește și : Incident armat în apropierea unei şcoli din Birmingham – Un mort şi doi răniţi

“Vă sfătuim să profitaţi de soarele care va scălda Istanbul în aceeaşi zi. Însă vă aşteptăm începând din 24 pentru că #herseycokguzelolacak (totul va fi bine)”, a adăugat consiliul municipal.

Sub acest hashtag, printre cele mai populare din Turcia de marţi, susţinătorii opoziţiei, scandalizaţi de anularea victoriei candidatului lor Ekrem Imamoglu în urma recursului partidului preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, au lansat o campanie pe reţelele sociale pentru a mobiliza alegătorii.

Dacă Bodrum va fi “sub zăpadă” pe 23 iunie potrivit primăriei, oraşele Adana şi Mersin au anunţat, la rândul lor, cu umor, temperaturi de “până la 150 de grade şi o umiditate de 90%” pe plajelor lor mediteraneene, pentru a-i descuraja pe locuitorii din Istanbul să le viziteze în ziua scrutinului.

Celebrul stat pop Tarkan s-a alăturat şi el campaniei, postând pentru cei 3,3 milioane de abonaţi: “Nu am putut închide un ochi toată noaptea, dar dimineaţă lumina care a apărut la orizont era mai strălucitoare decât de obicei. Am înţeles că #totulvafibine”.

Citește și : Încă un opozant venezuelean se refugiază într-o reprezentanţă diplomatică de la Caracas

Autoritatea electorală din Turcia a decis luni reluarea scrutinului municipal din Istanbul, acceptând o solicitare a partidului preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, care a contestat victoria opoziţiei în alegerile de la sfârşitul lui martie.

Opoziţia a denunţat “un puci împotriva urnelor” şi o măsură care aruncă Turcia în “dictatură”.

Tags: bodrumfurtunaherseycokguzelolacakIstanbulopozitietwitter
Categorii: Diaspora