Turcia : O bombă artizanală a explodat în Diyarbakir fără a provoca victime sau pagube materiale

Publicat:

O bombă artizanală ascunsă într-un coş de gunoi a explodat sâmbătă seară în vecinătatea prefecturii din Diyarbakir, principalul oraş din sud-estul Turciei locuit în majoritate de kurzi, au făcut cunoscut autorităţile locale, transmite AFP.

Detonaţia, auzită de un corespondent al agenţiei France Presse, a fost provocată de un “dispozitiv artizanal având în compunere o butelie cu gaz”, a declarat prefectura din Diyarbakir într-un comunicat, conform agerpres.


Explozia, care nu a fost revendicată imediat, “nu a provocat pierderi de vieţi omeneşti sau pagube materiale”, au dat asigurări responsabilii locali, adăugând că a fost demarată o anchetă.

Citește și : Luminile Turnului Eiffel vor fi stinse ca omagiu pentru victimele atentatului de la Kabul

Această explozie s-a produs în contextul declanşării în urmă cu o săptămână de către Turcia a unei ofensive în nord-vestul Siriei împotriva miliţiilor kurde din Unităţile de Apărare a Poporului (YPG).

YPG, aliate ale Statelor Unite în lupta contra jihadiştilor, au strânse legături cu Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), o organizaţie clasată “teroristă” de către Ankara şi aliaţii ei occidentali şi care, din 1984, desfăşoară o sângeroasă luptă de gherilă pe teritoriul turc.

PKK a revendicat în ultimii ani mai multe atentate cu bombe împotriva unor clădiri oficiale, în principal baze militare şi comisariate mai ales din sud-estul Turciei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Strangulată în Marea Neagră – Rusia poartă un război naval teribil, care îi zădărnicește ambițiile de mare putere

Strangulată în Marea Neagră - Rusia poartă un război naval teribil, care îi zădărnicește ambițiile de mare putere Conflictul în curs dintre Rusia și Ucraina...

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.