Turcia cere Israelului să-şi retragă soldaţii “cât mai repede” din Liban

Publicat:

Turcia cere Israelului să-şi retragă soldaţii “cât mai repede” din Liban

Turcia a denunţat marţi o “tentativă de invazie ilegală” în Liban şi a cerut Israelului să-şi retragă soldaţii “cât mai repede” din această ţară, relatează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

“Încălcarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale de către Israel printr-un atac terestru constituie o tentativă de invazie ilegală. Acest atac trebuie să înceteze cât mai repede posibil, iar soldaţii israelieni trebuie să se retragă de pe teritoriul libanez”, se arată într-un comunicat al Ministerului turc de Externe.


Vezi şi: VIDEO – Israelul a lansat operaţiuni militare terestre în Liban – Stiripesurse.md

Pentru Ankara, această “tentativă periculoasă de invazie” vizează “securitatea şi stabilitatea nu numai a ţărilor din regiune, ci şi dincolo de acestea”.

Turcia cere Israelului să-şi retragă soldaţii “cât mai repede” din Liban

Turcia afirmă că se teme de “un nou val de migranţi” şi că “extremiştii câştigă teren peste tot în lume”.

“Consiliul de Securitate al ONU trebuie să asigure respectarea dreptului internaţional şi să ia măsurile necesare împotriva acestui atac care vizează ocuparea Libanului”, estimează Ankara.

Forţa ONU de menţinere a păcii în Liban (UNIFIL) a avertizat marţi că orice incursiune la frontieră reprezintă o “încălcare a suveranităţii şi integrităţii teritoriale libaneze”, după ce Israelul a anunţat lansarea de operaţiuni terestre în sudul ţării.

“Civilii trebuie protejaţi, infrastructura nu trebuie vizată şi dreptul internaţional trebuie respectat”, a subliniat UNIFIL într-un comunicat, cerând Israelului şi grupării Hezbollah libaneze “să nu întreprindă acţiuni care să conducă la escaladare”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Postul vamal de tip debarcader Molovata și-a reluat activitatea

Postul vamal de tip debarcader  Molovata și-a reluat activitatea Postul vamal de tip debarcader “Molovata” și-a reluat activitatea în regim normal, anunță Serviciul Vamal. Citește și:...

Premieră. Ucrainenii au doborât o dronă a rușilor cu o grenadă lansată din altă dronă

Premieră. Ucrainenii au doborât o dronă a rușilor cu o grenadă lansată din altă dronă Soldații ucraineni au mai reușit o performanță remarcabilă pe front,...

Misteriosul incident pe care China a încercat în zadar să-l ascundă

Misteriosul incident pe care China a încercat în zadar să-l ascundă  "Wall Street Journal"  a dezvăluit informații care pun într-o postură dificilă marina chineză. China...

Mai mulți ucraineni au fost prinși la frontieră în Moldova. Au solicitat azil

Mai mulți ucraineni au fost prinși la frontieră în Moldova. Au solicitat azil În ultimele 48 de ore, șase cetățeni din Ucraina au fost depistați...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.