Turcia cere toţi banii de la UE. ‘Din trei miliarde de euro, am primit doar 80 de milioane’

Publicat:

Prim-ministrul turc Binali Yildirim a cerut miercuri Uniunii Europene să-şi respecte angajamentul financiar asumat pentru relocarea de refugiaţi sirieni pe teritoriul ţării sale, transmite Xinhua, potrivit agerpres.

‘Am lansat un program cu Uniunea Europeană cu privire la criza refugiaţilor, însă acest program nu funcţionează la viteza dorită’, a declarat Yildirim, cu prilejul unei conferinţe de presă împreună cu omologul său din Estonia, Juri Ratas, a cărui ţară asigură preşedinţia semestrială a Consiliului UE.


Citeşte şi: EXPLOZIE puternică în Glasgow. O piaţă din oraş este distrusă de flăcări imense – FOTO/VIDEO

Conform premierului turc, citat de agenţia Anadolu, Ankara a primit doar 80 de milioane de euro din cele 3 miliarde promise pentru asistarea refugiaţilor sirieni.

Turcia este una din primele ţări care suportă povara relocării persoanelor refugiate din cauza războaielor din Irak şi Siria, pe teritoriul său fiind găzduite din 2011 peste 3 milioane de astfel de persoane, a adăugat Yildirim.

În replică, premierul Juri Ratas a declarat că apreciază munca excelentă a Turciei în prevenirea unui aflux de refugiaţi spre ţările UE.

Cei doi lideri au discutat, de asemenea, despre candidatura Turciei de aderare la blocul comunitar, aflată în impas după operaţiunile de reprimare declanşate de guvernul de la Ankara în urma puciului eşuat din iulie 2016.

‘Aşteptăm câţiva paşi care să revigoreze relaţiile Turcia-UE. Sper că, sub preşedinţia dumneavoastră a UE, ar putea avea loc unele evoluţii concrete’, a mai declarat premierul turc în conferinţa de presă.

Citeşte şi: Noi contre pe axa Berlin-Ankara. Merkel este criticată dur: ‘Nu poate dicta ea politica UE’

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.