Turcia critică Grecia pentru acordarea de azil unui grup de cetăţeni turci după tentativa eşuată de puci din 2016

Publicat:

Ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a criticat marţi Grecia pentru acordarea de azil unui grup de cetăţeni turci care au fugit din Turcia după tentativa eşuată de puci din iulie 2016, relatează agenţia dpa, potrivit agerpres.

”Terorişti, pucişti şi trădători, cu alte cuvinte, trădători care au ales Grecia nu pot să se adăpostească în ţara noastră. Nu vom permite să se întâmple aceasta”, a declarat Cavusoglu într-o conferinţă de presă comună cu omologul său grec, Nikos Kotzias, în provincia Izmir, de la Marea Egee, potrivit agenţiei turce de presă Anadolu.


Citește și : Venezuela: Rezervele internaţionale ale Banco Central au scăzut cu aproape 80% în ultimii 10 ani

Întâlnirea dintre cei doi miniştri a avut loc cu ocazia ceremoniei de deschidere a consulatului grec din Izmir, a cărui clădire a fost recent renovată.

Numeroşi oficiali turci, membri ai opoziţiei, oameni de afaceri, soldaţi şi funcţionari au ajuns în închisoare după tentativa de puci.

Zeci de turci au fugit în Grecia pentru a scăpa de represaliile autorităţilor. Ankara a cerut ca mulţi să fie returnaţi, inclusiv cei cărora Atena le-a acordat azil.

Turcia şi Grecia, ţări membre ale NATO, au transmis recent semnale de apropiere. În august, Turcia a eliberat doi soldaţi greci care erau închişi din martie sub suspiciunea de spionaj.

Citește și : Sebastian Kurz denunță ‘agresiunea rusă’ în estul separatist al Ucrainei

Cavusoglu a vorbit de asemenea marţi despre lansarea unui serviciu de feribot între Izmir şi Salonic. El s-a referit şi la planurile privind un proiect de cale ferată între Istanbul şi oraşul-port Salonic.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.