Turcia : Curtea Supremă respinge sentinţa jurnalistului Can Dundar

Publicat:

Curtea Supremă din Turcia a respins vineri sentinţa de condamnare la cinci ani de închisoare în cazul jurnalistului Can Dundar, estimând că el ar trebui să primească o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare pentru acuzaţii de spionaj, relatează agenţia Reuters.

Can Dundar şi colegul său Erdem Gul, de la cotidianul Cumhuriyet, au fost condamnaţi fiecare la câte cinci ani de închisoare în mai 2016 pentru difuzarea unei înregistrări video care ar fi arătat cum agenţia de spionaj a Turciei transporta arme în Siria, conform agerpres.


Vineri, Curtea Supremă a decis că instanţa inferioară ar fi trebuit să-l condamne pe Dundar mai degrabă pentru acuzaţii de spionaj, pasibile cu o pedeapsă între 15 şi 20 de ani, decât pentru acuzaţii mai puţin grave de divulgare de informaţii confidenţiale, a relatat agenţia turcă de presă Anadolu. Curtea a afirmat că Gul ar trebui achitat din lipsă de probe.

Citește și : Siria : Un convoi umanitar a ajuns în Ghouta Orientală

Dundar şi Gul au fost anterior puşi în libertate în aşteptarea procesului. De atunci, Dundar a părăsit Turcia şi este judecat în lipsă. Gul a rămas în ţară şi este în libertate în timp ce se judecă apelul său.

Reuters comentează că Dundar a devenit un fel de simbol mondial a ceea ce criticii preşedintelui Recep Tayyip Erdogan consideră a fi o amplă reprimare a libertăţii presei în Turcia. Peste 150.000 de persone au fost demise sau suspendate din funcţie în epurările care au urmat după tentativa eşuată de puci din 2016 şi peste 50.000 au fost reţinute.

Guvernul de la Ankara susţine că măsurile sale sunt necesare având în vedere ameninţările în materie de securitate cu care se confruntă Turcia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

Cel puţin 5 morţi în urma intemperiilor care au lovit Elveţia, Franţa, Italia şi Germania

Cel puţin 5 morţi în urma intemperiilor care au lovit Elveţia, Franţa, Italia şi Germania Furtunile violente şi ploile torenţiale care s-au abătut sâmbătă asupra...

Grecia: Incendiu de pădure masiv la nord de Atena

Grecia: Incendiu de pădure masiv la nord de Atena Un incendiu masiv a izbucnit sâmbătă într-o zonă dens împădurită la aproximativ 20 de kilometri nord...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.