Turcia deportează mai mulţi migranţi pentru distribuirea unor postări ‘provocatoare’ pe social media

Publicat:

Autorităţile turce responsabile de migraţie au anunţat expulzarea a şapte persoane – despre care se consideră că ar fi sirieni – pentru distribuirea pe social media într-un mod, ce a fost considerat “provocator”, a unor imagini în care aceştia apar mâncând banane, după ce cetăţeni turci au reacţionat plângându-se că ei nu-şi pot permite asemenea lux, relatează dpa, potrivit agerpres.

“Şapte rezidenţi străini au fost reţinuţi în cadrul unei anchete privind postări provocatoare pe reţelele de socializare. În privinţa lor vor începe procedurile de deportare”, a declarat miercuri seara autoritatea turca pentru imigraţie.


Citeşte şi: Preşedinta Taiwanului are încredere în SUA – Black News

Potrivit media locale, cetăţenii străini vizaţi de expulzare sunt sirieni. Deocamdată nu este clar dacă a fost stabilit termenul expulzării lor.

O înregistrare video, realizată la Istanbul în 17 octombrie, arată localnici care îi reproşează unei studente siriene condiţiile confortabile în care trăieşte la ei în ţară, în timp ce turcii se luptă din greu să o scoată la capăt.

“Trăieşti mult prea confortabil. Eu nu-mi permit să mănânc banane, iar voi vă cumpăraţi banane cu kilogramele de la piaţă”, o apostrofează un turc pe tânăra siriană, care îi explică faptul că ea scăpat de război şi nu are unde să meargă.

O femeie turcă intervine în discuţie, conform imaginilor video, acuzându-i pe migranţii sirieni că profită de viaţă bună în Turcia în loc să se întoarcă în Siria ca să lupte.

Numeroase postări au apărut ulterior pe reţelele de social media cu imagini în care pretinşi sirieni mănâncă banane şi ironizează pe marginea discuţiei din stradă.

Polemica despre banane se înscrie pe linia resentimentelor în creştere împotriva migranţilor găzduiţi de Turcia pe fondul dificultăţilor economice cu care se confruntă această ţară.

Turcia a primit pe teritoriul său peste 4 milioane de refugiaţi, dintre care 3,6 milioane de sirieni.

Citeşte şi: Centrul Carter trimite o echipă de observatori pentru alegerile din Venezuela – Black News

În august, sute de turci au atacat locuinţe şi afaceri ale sirienilor în capitala Ankara, după ce un tânăr turc a fost înjunghiat mortal într-o presupusă altercaţie cu sirieni.

Resentimentele împotriva migranţilor s-au accentuat după înmulţirea în vară a tentativelor din partea migranţilor din Afganistan de a ajunge în Turcia.

Turcia a construit deja un zid pe o lungime de 1.000 de km, în timp ce un gard de sârmă ghimpată pe o distanţă de 300 km este în plină amenajare pentru a pune stavilă fluxurilor de migranţi de-a lungul graniţelor sale de est, a relatat agenţia de presă Anadolu săptămâna aceasta.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.