Turcia: Erdogan depune plângere împotriva unei opozante pe care o acuză că l-a “insultat”

Publicat:

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a depus plângere joi împotriva unei opozante pe care o acuză că l-a “insultat” pentru că a spus că i-a calificat drept “terorişti” pe alegătorii care nu votează pentru el, relatează AFP, scrie Agerpres.

Plângerea, care o vizează pe lidera partidului de dreapta Iyi, Meral Aksener, a fost depusă de avocaţii preşedintelui turc la Parchetul din Ankara, a relatat agenţia oficială de presă Anadolu.


Citește și : Rusia acuză SUA că pregătesc opinia publică pentru a justifica reluarea testelor nucleare

Sunt vizate declaraţii făcute de Meral Aksener cu o zi în urmă la Denizli, în vestul ţării, în cadrul unui miting de campanie pentru alegerile locale de la 31 martie.

“Ce mai faceţi, dragi locuitori din Denizli calificaţi de preşedintele republicii drept terorişti?”, a spus opozanta în debutul mitingului.

“Sunt 17 ani de când această persoană duce o politică ce ne divizează şi ne instigă unii împotriva celorlalţi”, a adăugat ea, care în trecut a ocupat postul de ministru de interne.

Aceste afirmaţii au stârnit furia lui Erdogan, care a atacat-o virulent pe această opozantă pe care până acum a neglijat-o în bună măsură, concentrându-şi atacurile asupra principalului opozant, Kemal Kiliçdaroglu, liderul partidului CHP (social-democrat).

Preşedintele turc este acuzat cu regularitate de opozanţii săi că îi diabolizează pe cei care nu votează pentru el şi că a polarizat profund Turcia de la venirea sa la putere în 2003.

Erdogan îi acuză în mitingurile sale zilnice pe liderii partidelor de opoziţie, în special ai CHP şi ai partidului prokurd HDP, că se află în solda mai multor “organizaţii teroriste”.

Această expresie desemnează gherila Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) sau mişcarea predicatorului Fethullah Gülen, pe care Erdogan îl acuză că se află în spatele tentativei de lovitură de stat din 2016.

Citește și : Guvernul britanic confirmă că al doilea vot privind acordul Brexit negociat cu UE va avea loc marţi

Mii de persoane au fost inculpate sau condamnate în Turcia în ultimii ani în urma acuzaţiei că l-au insultat pe Erdogan, infracţiune pasibilă de o pedeapsă cuprinsă între un an şi patru ani de închisoare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.