Turcia face ‘curățenie’ în Istanbul. 40.000 de migranți au fost EXPULZAȚI!

Publicat:

Peste 40.000 de migranţi ilegali, inclusiv sirieni, au fost expulzaţi din Istanbul începând de la jumătatea lunii iulie, a anunţat vineri biroul guvernatorului metropolei turce, potrivit dpa, transmite și agerpres.

La finalul lunii octombrie expiră termenul până la care sirienii aflaţi în Istanbul şi înregistraţi în alte localităţi din Turcia trebuie să părăsească metropola turcă.


Citește și: CEDO respinge o cerere de suspendare a exhumării lui Franco

În perioada 12 iulie – 16 octombrie, un total de 34.397 de ”migranţi ilegali care au sosit prin intermediul migraţiei neregulate” au fost relocaţi către alte oraşe în aşteptarea deportării.

Separat, 5.945 de sirieni neînregistraţi au fost trimişi către taberele de refugiaţi în afara oraşului, a menţionat biroul guvernatorului Istanbulului.

Ankara susţine că Turcia adăposteşte cea mai numeroasă populaţie refugiată din lume, respectiv 4 milioane de persoane, dintre care 3,6 milioane provin din Siria.

Citește și: Japonia trimite forţe militare în Strâmtoarea Ormuz

Cel puţin jumătate de milion de sirieni sunt înregistraţi în Istanbul, conform guvernului turc, în timp ce alţi 300.000 de sirieni înregistraţi în alte locuri din Turcia trăiesc în metropola de pe malurile Bosforului.

Ankara intenţionează să relocheze 2 milioane de sirieni în viitoarea zonă de securitate din nordul Siriei, adaugă dpa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

ONU: Condamnarea jurnalistului american Evan Gershkovich în Rusia ridică ‘mari îngrijorări’

ONU: Condamnarea jurnalistului american Evan Gershkovich în Rusia ridică 'mari îngrijorări' Condamnarea, vineri, în Rusia, a jurnalistului american Evan Gershkovich la 16 ani de închisoare...

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

Lotul olimpic național a obținut două medalii de bronz și două mențiuni de onoare la Olimpiada Europeană de Fizică

Lotul olimpic național a obținut două medalii de bronz și două mențiuni de onoare la Olimpiada Europeană de Fizică Lotul olimpic al Republicii Moldova a...

Kamala Harris către donatorii democraţi: Vom câştiga alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie

Kamala Harris către donatorii democraţi: Vom câştiga alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie Vicepreşedinta SUA Kamala Harris le-a dat vineri asigurări marilor donatori democraţi că partidul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.