Turcia îl anchetează pe Geert Wildres pentru insultarea lui Erdogan

Publicat:

Procuratura din Ankara a anunţat marţi că a declanşat o anchetă împotriva liderului extremei drepte olandeze Geert Wildres, pentru insultă la adresa preşedintelui turc, după ce acesta l-a descris pe Recep Tayyip Erdogan drept “terorist”, informează AFP, potrivit agerpres.

Ancheta vizează mesaje ale lui Wilders pe Twitter, ce “conţin insulte scrise şi vizuale” la adresa preşedintelui turc, a afirmat Biroul procurorului.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Vanuatu

“Erdogan este un islamist ce reprezintă un pericol mortal şi care incită la ură şi terorism aici în Ţările de Jos”, a scris Wilders luni pe Twitter. De asemenea, el a publicat o caricatură ce reprezintă jumătate din faţa lui Erdogan pe un drapel al Turciei şi o altă jumătate pe drapelul grupării Stat Islamic, caricatură însoţită de cuvântul “terorist”.

“Niciun cuvânt pronunţat de Geert Wilders şi banda sa de neo-nazişti nu face doi bani. Adevăratul pericol este că guvernele în aparenţă moderate şi decidenţii politici aşa-zişi responsabili din Europa pot să le împărtăşească ideile”, a reacţionat directorul pentru comunicaţii al preşedinţiei turce Fahrettin Altun.

Citeşte şi: Atac cu rachete asupra unei baze americane din Erbil

Purtătorul de cuvânt al lui Erdogan, Ibrahim Kalin, a distribuit la rândul său pe Twitter o imagine cu Wilders care îşi atinge vârful nasului cu un stilou, imagine însoţită de cuvântul “imbecil”.

Liderul extremei drepte olandeze a mai provocat indignarea Ankarei în octombrie anul trecut, cu un mesaj similar ce îl viza pe preşedintele turc. El a publicat pe Twitter o caricatură cu Erdogan, cu o bombă pe cap, însoţită de cuvântul “terorist”. Erdogan a depus atunci plângere împotriva lui Wilders.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Iranul a început un proces împotriva SUA pentru lovitura de stat din 1953

Iranul a început un proces împotriva SUA pentru lovitura de stat din 1953 Un tribunal iranian a început duminică un proces împotriva guvernului Statelor...

Sondaj surpriză în România: Se prefigurează marea finală a alegerilor prezidențiale

Sondaj surpriză în România: Se prefigurează marea finală a alegerilor prezidențiale Un sondaj realizat de CURS ne arată faptul că se prefigurează o finală a...

Negocieri secrete între Rusia și Ucraina: Qatarul era mediator, dar totul s-a anulat în ultimul moment

Negocieri secrete între Rusia și Ucraina: Qatarul era mediator, dar totul s-a anulat în ultimul moment Potrivit unor oficiali din domeniul securității, Ucraina și Rusia...

O roată panoramică a luat foc la un festival de muzică din Germania; cel puţin 23 de răniţi

O roată panoramică a luat foc la un festival de muzică din Germania; cel puţin 23 de răniţi Cel puţin 23 de persoane au fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.