X

Turcia “îl imploră” pe Trump să revină la masa negocierilor privind taxele

Ministrul Comerţului din Turcia, Ruhsar Pekcan, l-a implorat vineri pe preşedintele american, Donald Trump, să revină la masa negocierilor privind taxele, declarând că o dispută comercială între cele două ţări poate şi ar trebui să fie rezolvată prin dialog, scrie Reuters, potrivit news.ro .

„Eforturile repetate de a comunica administraţiei SUA că niciunul dintre criteriile privind taxele americane nu se poate aplica Turciei s-au dovedit a fi inutile până acum”, a declarat Pekcan.

Citește și : Vladimir Putin a discutat telefonic cu Tayyip Erdogan (Kremlin)

„Totuşi, îl implorăm pe preşedintele Trump să se întoarcă la masa negocierilor, acest lucru poate şi ar trebui să fie rezolvat prin dialog şi cooperare”, a adăugat el.

Trump a tensionat relaţiile cu Turcia vineri după ce a mărit tarifele pentru importurile de metale, punând astfel o presiune economică fără precedent pentru un aliat NATO.

Citește și : O fregată a Flotei ruse a Mării Negre a urmărit, în aprilie, un submarin nuclear american în Marea Mediterană

Lira turcă a ajuns la cel mai scăzut nivel faţă de dolar, determinându-l pe Erdogan să denunţe „un război economic” împotriva ţării sale. El a făcut apel la cetăţenii turci să îşi vândă valuta şi să cumpere lire turceşti.

Tags: Donald TrumpNATOnegocieriRuhsar PekcanSUAtaxeturcia
Categorii: Diaspora