X

Turcia A ÎNCEPUT ‘de facto’ intervenţia militară în Siria

Operaţiunea Turciei în regiunea Afrin din nordul Siriei, controlată de kurzi, a început “de facto” prin bombardamente transfrontaliere, dar niciun fel de trupe nu au intrat în Afrin, a declarat vineri ministrul apărării turc Nurettin Canikli, citat de Reuters, potrivit agerpres.

Într-un interviu acordat televiziunii AHaber, Canikli a declarat că Turcia a dezvoltat sisteme de arme împotriva rachetelor antitanc folosite de miliţiile siriene kurde YPG (Unităţile de apărare a poporului).

Citeşte şi: De Bobotează, Putin s-a îmbăiat într-un lac îngheţat – VIDEO

Ministrul turc declarase anterior că o operaţiune militară la Afrin ar trebui efectuată fără întârziere, iar Ankara şi Moscova vor continua să discute despre această acţiune militară a Turciei.

Un purtător de cuvânt al miliţiilor YPG a confirmat vineri pentru Reuters că forţele turce au început să bombardeze regiunea Afrin începând cu miezul nopţii, ţintind în localităţile kurde. Aproximativ 70 de tiruri au fost înregistrate.

Citeşte şi: Clipe de GROAZĂ pe cea mai cunoscută plajă din lume. Un bebeluş a murit şi cel puţin 17 răniţi după ce o maşină a intrat cu viteză pe Copacabana – VIDEO

Guvernul sirian a avertizat joi Ankara împotriva tentaţiei de a lansa o operaţiune militară în această zonă, una din trei trecute sub controlul forţelor kurde şi aliaţilor lor în nordul Siriei.

Ministrul apărării turc a declarat în interviul menţionat că Turcia nu are altă opţiune decât să alunge “elementele teroriste” din nordul Siriei. 

Citeşte şi: Haos şi panică într-o şcoală din Rusia. Un elev şi-a atacat colegii cu un topor şi sticle incendiare – VIDEO

Tags: kurziNurettin Canikliregiunea AfrinsiriaturciaYPG (Unităţile de apărare a poporului)
Categorii: Sinteze