Turcia intenţionează să nu mai folosească dolarul în schimburile comerciale cu Rusia (Erdogan)

Publicat:

Turcia intenţionează să nu mai folosească dolarul pentru schimburile sale comerciale cu Rusia, a afirmat duminică preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care a acuzat SUA că se comportă ca un “lup singuratic”, relatează AFP, potrivit agerpres.

“America se comportă ca un lup singuratic. Nu o credeţi”, a spus Erdogan în faţa unor oameni de afaceri cu ocazia unei deplasări în Kârgâzstan.


Citește și : Somalia: Explozie puternică în centrul orașului Mogadishu; trei morți și 14 răniți

Preşedintele turc a declarat că Ankara este în negocieri cu Rusia pentru ca cele două ţări să nu mai folosească dolarul în schimburile lor comerciale, ca reacţie la sancţiunile economice impuse Washingtonului.

“Folosirea dolarului nu face decât să ne ruineze. Nu vom renunţa, vom fi victorioşi”, a declarat el, conform traducerii în kârgâză.

Ankara intenţionează în special să achiziţioneze sistemul rus de apărare antiaeriană S400. Acest plan al unei ţări membre NATO ca Turcia deranjează SUA, care ameninţă să blocheze, ca represalii, livrarea de avioane de luptă F-35 vândute Ankarei.

Citește și : Funeralii naţionale pentru „eroul” John McCain într-o Americă profund divizată

Relaţiile americano-turce sunt în plină criză după refuzul Ankarei de a elibera un pastor american aflat în arest la domiciliu în Turcia. Cele două ţări şi-au impus reciproc măsuri de îngheţare a activelor unor miniştri şi au majorat tarifele vamale pentru anumite produse.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.