X

Turcia își aduce înapoi în țară miile de cetățeni răspândiți prin Europa

Turcia va evacua peste 3.600 de cetăţeni turci din nouă ţări europene, până marţi la miezul nopţii, pe fondul răspândirii noului coronavirus, a declarat marţi ministrul de externe, Mevlut Cavusoglu, conform DPA, potrivit agerpres.

În total, 3.614 cetăţeni, care vizitează sau studiază în nouă ţări europene, vor fi aduşi în ţară cu 34 de zboruri separate operate de Turkish Airlines, a precizat şeful diplomaţiei turce într-o conferinţă de presă la Ankara.

Citește și: Coronavirusul și teroriștii: Membrii Stat Islamic sunt sfătuiți să evite Europa!

Persoanele evacuate vor fi plasate în carantină timp de 14 zile în cămine studenţeşti din Istanbul şi Kocaeli.

Cele nouă ţări – Germania, Spania, Franţa, Austria, Norvegia, Danemarca, Suedia, Belgia şi Olanda – se numără printre cele 20 de state cu care Turcia a sistat legăturile aeriene.

Cavusoglu a spus că cetăţenii turci din Marea Britanie vor fi evacuaţi separat marţi, fără a oferi o cifră exactă. Există, de asemenea, “aproximativ 1.500” de turci în Maroc, pe care Ankara are în vedere să-i evacueze, a declarat ministrul turc.

Turcia a închis şcolile şi universităţile, precum şi cafenele, restaurante şi cinematografe, şi a plasat în carantină mii de pelerini care se întorceau de la Mecca, din Arabia Saudită.

Citește și: Pandemia îi pune în mare încurcătură pe spionii americani: NU pot lucra de acasă!

Nu s-a precizat cât timp vor dura aceste măsuri.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan se va adresa miercuri naţiunii cu privire la următorii paşi care trebuie făcuţi, a anunţat luni seara directorul său de comunicare Fahrettin Altun.

Numărul cazurilor confirmate în Turcia este în prezent de 47. 

Tags: ankaraAustriaBelgiacetatenicoronavirusdanemarcaeuropaFahrettin AltunfrantagermaniaIstanbulKocaelimarea britanieMarocMevlut CavusogluNorvegiaolandaRecep Tayyip ErdoganspaniaSuediaturciaTurkish Airlines
Categorii: Diaspora