X

Turcia l-a arestat pe fratele geamăn al teroristului sinucigaș din Istanbul

Autorităţile turce l-au arestat marţi pe fratele geamăn al unui atacator sinucigaş care în ianuarie 2016 a ucis 12 turişti germani la Istanbul, a anunţat agenţia privată de ştiri Demiroren, relatează dpa, potrivit agerpres.

Ibrahim Fadli, 31 de ani, şi un cetăţean sirian au fost arestaţi în provincia Kocaeli, nord-vestul Turciei. Fraţii Fadli s-au alăturat organizaţiei Statul Islamic în 2012 şi au fost instruiţi în tabere ale grupării extremiste din Siria, a precizat agenţia.

Citește și: Demisie surprinzătoare în guvernul francez. Unul dintre cei mai populari miniștri a renunțat la funcție

În total, 26 de suspecţi sunt judecaţi, cinci dintre ei în închisoare, şi 21 în absenţă, în legătură cu atacul cu bombă din 2016 comis de Nabil Fadli, fratele geamăn al lui Ibrahim.

În luna ianuarie, un tribunal turc a dat sentinţe de închisoare pe viaţă pentru trei cetăţeni sirieni, în timp ce un al patrulea suspect a fost eliberat. Un al cincilea suspect a fost eliberat în noiembrie. Curtea a achitat separat 18 suspecţi.

Citește și: În sfârșit, s-a aflat unde și cu cine și-a petrecut Vladimir Putin vacanța de vară

Autorităţile turce au acuzat pentru atacul din ianuarie 2016 gruparea Statul Islamic, însă aceasta nu a revendicat atentatul.

Atacul cu bombă a avut loc în apropiere de biserica bizantină Hagia Sofia, care a fost transformată în moschee şi care este acum muzeu în Sultanahmet, centrul istoric al oraşului Istanbul.

Tags: Hagia SofiaIbrahim FadliIstanbulNabil Fadliprovincia KocaeliSultanahmetturcia
Categorii: Sinteze