X

Turcia negociază cu Moscova predarea unor militari sirieni

Turcia se află în discuţii cu Rusia în ce priveşte predarea a 18 presupuşi membri ai armatei siriene capturaţi de forţele turce, a declarat joi ministrul apărării, Hulusi Akar, potrivit AFP şi Reuters, transmite şi agerpres.

‘Purtăm discuţii cu Rusia în problema transferului acestor 18 persoane care sunt, după toate probabilităţile, membri ai armatei regimului (sirian)’, afirmă Hulusi Akar, în comunicatul emis de Ministerul Apărării.

Citeşte şi: Tragedie în Pakistan. 65 de oameni AU ARS de VII într-un tren – VIDEO

Turcia a anunţat marţi capturarea în apropiere de Ras al Ain, în nordul Siriei, a 18 persoane care s-au declarat soldaţi ai regimului lui Bashar al-Assad.

‘Camarazii noştri s-au ocupat de aceste persoane, au discutat cu ele’, a declarat joi ministrul turc, precizând că doi răniţi ‘au fost trataţi la spital’.

După declanşarea ofensivei turce împotriva miliţie kurde Unităţile de protecţie a poporului (YPG), acestea au chemat în ajutor regimul de la Damasc, care a desfăşurat soldaţi în anumite sectoare de la graniţa cu Turcia.

Vezi şi: PRIMELE IMAGINI cu operaţiunea care a dus la eliminarea lui Abu Bakr al-Baghdadi

Turcia susţine grupări rebele siriene care încearcă să înlăture regimul lui Assad, sprijinit la rândul său de Rusia şi Iran.
Ankara şi-a suspendat săptămâna trecută operaţiunea în nord-estul Siriei, în urma a două acorduri încheiat separat cu Washington şi Moscova.

Conform preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, vineri îşi vor începe activitatea patrule comune ruso-turce în nordul Siriei.

Tags: ankarabashar al assaddamascHulusi AkarkurzimilitarimoscovaRas al-AinRecep Tayyip ErdoganrusiasiriaturciaUnităţile de Protecţie a Poporului (YPG)
Categorii: Sinteze