X

Turcia nu îşi schimbă punctul de vedere privind miliţiile YPG pentru a corespunde aşteptărilor SUA

Turcia nu îşi va schimba poziţia împotriva miliţiilor kurde siriene YPG pentru a corespunde aşteptărilor SUA, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, după ce Washingtonul a oferit recompense pentru informaţii privind militanţi kurzi de rang înalt, relatează Reuters, scrie Agerpres.

Statele Unite au oferit recompense marţi pentru informaţii care să conducă la capturarea a trei membri importanţi ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care conduce o mişcare de insurgenţă împotriva statului turc de zeci de ani.

Citește și : Aproape jumătate din locuitorii Republicii Centrafricane au nevoie de ajutor alimentar de urgenţă (ONU)

În cadrul unei conferinţe de presă după o şedinţă a cabinetului, purtătorul de cuvânt Ibrahim Kalin a afirmat că Turcia consideră atitudinea Washingtonului ca fiind pozitivă, dar tardivă.

Turcia are o opinie pozitivă despre oferta Statelor Unite de a acorda recompense pentru informaţii privind trei membri ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan scos în afara legii, a declarat miercuri Ministerul de Externe turc, adăugând că aşteaptă să vadă paşi concreţi în lupta împotriva acestei miliţii, informează Reuters.

Anunţul privind recompensa SUA a fost făcut pe fondul îmbunătăţirii relaţiilor dintre Washington şi Ankara, după ce un tribunal turc l-a eliberat luna trecută pe pastorul american Andrew Brunson din arest la domiciliu.

Citește și : Rebelii din Yemen vor lupta şi nu se vor preda „niciodată”, afirmă liderul lor

Tags: ErdoganIbrahim KalinkurzimilitantiSUAturciaYPG
Categorii: DiasporaSinteze