Turcia NU se retrage din regiunea Idleb

Publicat:

Turcia a anunţat duminică că nu se va retrage din posturile sale de observaţie din regiunea Idleb din nord-vestul Siriei, unde forţele regimului de la Damasc, susţinute de aviaţia rusă, şi-au intensificat bombardamentele începând cu 16 decembrie, transmite AFP, potrivit agerpres.

Armata turcă a creat 12 posturi de observaţie în regiunea Idleb ca urmare a acordului încheiat în septembrie 2018 între Moscova, aliata regimului sirian, şi Ankara, care îi susţine pe rebeli.


Citește și : Zboruri anulate în cea mai aglomerată zi pe aeroportul din Lisabona

Acest acord era destinat evitării unei ofensive a guvernului de la Damasc în această regiune, ultimul bastion al rebelilor şi al luptătorilor jihadişti sirieni, dominat de Hayat Tahrir al-Cham (HTS, o fostă ramură a Al-Qaida) şi în care trăiesc 3 milioane de persoane.

Forţele regimului de la Damasc au încercuit pe 23 decembrie unul din cele 12 posturi de observaţiei ale Turciei, după ce au recucerit teren în regiunea Idleb, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDH).

“Noi respectăm acordul încheiat cu Rusia şi ne aşteptăm ca şi Rusia să respecte acest acord” a declarat ministrul turc al apărării Hulusi Akar, citat duminică pe contul de Twitter al ministerului.

Citește și: ATAC armat într-o biserică din Texas: Cel puțin doi oameni au murit!

“Nu vom evacua sub nicio formă aceste 12 posturi de observaţie, nu le vom părăsi”, a adăugat ministrul, care a făcut aceste declaraţii în timpul unei inspecţii a forţelor armatei turce, însoţit de oficiali militari, în provincia Hatay din sudul ţării, în apropierea frontierei cu Siria.

Îngrijorată de un nou flux de refugiaţi sirieni, Turcia face presiuni pentru un nou acord de încetare a focului şi a trimis la Moscova o delegaţie lunea trecută.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.