Turcia : O studentă la jurnalism, în arest pentru insulte aduse preşedintelui Erdogan pe Facebook

Publicat:

O studentă la jurnalism din Turcia a fost menţinută în arest pentru insulte aduse preşedintelui Recep Tayyip Erdogan pe Facebook, a declarat luni avocatul femeii, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Vineri, un tribunal din provincia Trabzon a dispus ca Berivan Bila, o studentă la jurnalism în vârstă de 24 de ani de la Universitatea Tehnică Karadeniz să rămână în arest în aşteptarea procesului după ce a fost reţinută cu o zi mai devreme. Curtea a menţionat în hotărârea sa postările ‘ofensatoare’ de pe Facebook împotriva preşedintelui, potrivit documentelor instanţei consultate de dpa.


Citește și : Premierul Theresa May va pleca la Bruxelles pentru a încerca să renegocieze backstop-ul pentru Irlanda de Nord(oficial britanic)

Instanţa s-a arătat extrem de îngrijorată de o postare de pe 10 ianuarie, în care Berivan Bila spunea că mass-media a devenit ‘un servitor al dictatorului’.

Berivan Bila a respins vineri acuzaţiile instanţei de judecată, afirmând că a criticat guvernul şi nu l-a vizat în mod special pe Erdogan.

Bila, membră a grupului de studenţi de stânga Kolektif, a publicat un articol în iulie 2017 în care a criticat detenţia jurnaliştilor, fără a menţiona numele lui pe Erdogan.

Avocatul femeii a afirmat că a făcut apel luni la decizia curţii din Trabzon de a o menţine în arest pe studentă. Instanţa dispune de şapte zile lucrătoare pentru a-şi face cunoscută decizia.

Citește și : Brexit: Theresa May confirmă amânarea votului parlamentar

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.