Turcia operează noi arestări în apropiere de Anul Nou

Publicat:

Autorităţile turce au arestat 75 de persoane suspectate de legături cu gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) în operaţiuni efectuate la Ankara şi Istanbul vineri, înaintea Anului Nou, a anunţat agenţia publică de presă Anadolu, citată de AFP, potrivit agerpres.

Patruzeci şi şase de persoane au fost arestate în Istanbul, dintre care patruzeci şi trei de cetăţeni străini, şi 29 la Ankara, majoritatea străini, potrivit Anadolu, care nu precizează cetăţenia lor.


Citeşte şi: Incendiu devastator în New York. Cel puţin 12 oameni au murit

Alte şaptesprezece persoane erau căutate încă la Ankara dimineaţa târziu, adaugă agenţia de presă, potrivit căreia unii dintre suspecţi pregăteau atacuri împotriva festivităţilor de Anul Nou, la un an după atentatul ce a făcut 39 de morţi într-un club de noapte din Istanbul în primele ore ale lui 2017.

De la acest atac, autorităţile arestează în mod regulat presupuşi “terorişti” şi măsurile de securitate au fost sporite. Potrivit datelor Ministerului de Interne, 106 persoane suspectate de legături cu SI au fost arestate săptămâna trecută.

Guvernatorul oraşului Istanbul a anunţat joi că 40.000 de membri ai forţelor de ordine vor fi desfăşuraţi în noaptea de 31 decembrie – 1 ianuarie, în timp ce adunările publice au fost interzise în mai multe cartiere ale Istanbulului în această noapte, mai ales în emblematica piaţă Taksim şi în cartierul plin de viaţă Besiktas.

Citeşte şi: Un fost preot gay, ŢEPUIT şi lăsat pe drumuri de mai tânărul său soţ român

Numeroase documente având legătură cu SI au fost confiscate în timpul operaţiunilor de vineri, a adăugat Anadolu.

Turcia a fost lovită în ultimii doi ani de mai multe atentate mortale atribuite sau revendicate de SI, însă niciun atentat major nu a mai avut loc după cel de Anul Nou din clubul Reina.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.