X

Turcia: Poliţia a arestat un alt cetăţean german din motive politice

Poliţia turcă a arestat un alt cetăţean german, a declarat joi o sursă din Ministerul de Externe german, în timp ce canalul de televiziune public german ARD a informat că bărbatul a fost acuzat de “propagandă teroristă” după ce a criticat guvernul turc pe social media, relatează Reuters, conform agerpres.

Arestarea survine după ce ministrul de externe german Heiko Maas a cerut luni Ankarei să depună mai multe eforturi pentru a-şi îmbunătăţi relaţiile diplomatice atât cu Germania, cât şi cu Statele Unite, şi care ar contribui, de asemenea, la ameliorarea problemelor sale economice actuale.

Citește și : Rusia examinează luarea unor măsuri ca răspuns la sancţiunile SUA asupra Phenianului (Interfax)

“Cunoaştem acest caz. Ambasada Germaniei din Ankara va oferi asistenţă consulară”, a spus sursa citată.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe german a declarat miercuri că există în prezent alţi şapte cetăţeni germani arestaţi în Turcia din motive politice. Turcia a arestat, de asemenea, mai mulţi cetăţeni americani în ultimele luni.

În ultimul caz, postul ARD a relatat că poliţia turcă l-a arestat pe Ilhami A., 46 de ani, marţi dimineaţă în timp ce acesta îşi vizita mama în oraşul său natal Saribasak, regiune kurdă din estul Turciei.

Un judecător turc a emis un mandat de arestare pe numele lui Ilhami A., care are origini kurde şi lucrează ca şofer de taxi în oraşul german Hamburg, a informat ARD, precizând că bărbatul trăieşte în Germania din 1992.

Citește și : Ayatollah Ali Khamenei admite că a făcut o greșeală în negocierile privind Acordul Nuclear semnat în 2015

Avocatul său turc, Ercan Yildirim, a declarat pentru postul de televiziune german că Ilhami A. a fost acuzat de “propagandă teroristă” pentru că a criticat guvernul turc pe social media şi a fost dus la închisoarea din Elazig, urmând ca joi să depună plângere împotriva arestării sale.

Tags: germangermaniaHeiko Maaspolitiapropagandă teroristăsocial mediaStatele Unite
Categorii: Diaspora