X

Turcia prelungeşte starea de urgenţă

Guvernul turc a aprobat o nouă prelungire a stării de urgenţă introduse după tentativa de puci din 15 iulie 2016, a anunţat purtătorul de cuvânt al cabinetului, Bekir Bozdag, citat de AFP, conform agerpres. 

Potrivit purtătorului de cuvânt, decizia are drept scop lupta împotriva terorismului şi apărarea ”democraţiei, statului de drept şi libertăţilor cetăţenilor”.

Citeşte şi: Asasinat cu substrat politic în Malta – Cea mai cunoscută jurnalistă de investigaţii a fost UCISĂ în explozia unei bombe

Aprobarea măsurii, survenită în cadrul consiliului de miniştri, nu este decât o formalitate după ce consiliul de securitate naţională, condus de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, i-a recomandat luni guvernului să prelungească starea de urgenţă.

După aprobarea formală de către parlament, această nouă prelungire a stării de urgenţă va fi cea de-a cincea de la introducerea, după puciul eşuat, a măsurii care extinde considerabil puterile forţelor de securitate.

Starea de urgenţă, promulgată pe 20 iulie 2016, a fost deja prelungită de patru ori: în octombrie, ianuarie, aprilie şi în iulie, de fiecare dată pentru o durată de trei luni.

Tags: Bekir Bozdagpuci esuatRecep Tayyip Erdoganstare de urgentaturcia
Categorii: DiasporaȘtirile zilei