Turcia reangajează mii de funcţionari demişi după tentativa de lovitură de stat

Publicat:

Autorităţile turce au reîncadrat printr-un decret-lege peste 1.800 de funcţionari care au fost destituiţi în cadrul epurărilor lansate după puciul eşuat din iulie 2016, a anunţat vineri agenţia de presă Anadolu, preluată de AFP, potrivit agerpres.

Aceste 1.823 de persoane au fost iniţial destituite după ce au descărcat ByLock, o mesagerie criptată pe care Ankara o consideră un instrument de comunicare privilegiat al puciştilor. Însă la sfârşitul lui decembrie autorităţile au anunţat că aplicaţia respectivă a fost descărcată de mii de persoane fără ca acestea să ştie.


Citeşte şi: Zeci de persoane sunt date dispărute după dezastrul natural din California – VIDEO

Mai mult de 140.000 de persoane au fost destituite sau suspendate din instituţiile turce după lovitura de stat eşuată, imputată de Ankara predicatorului Fetullah Gulen, stabilit în SUA şi care neagă orice implicare.

De asemenea, circa 55.000 de persoane au fost încarcerate în cadrul acestor epurări care au vizat şi mediile prokurde, precum şi mass-media critice la adresa puterii.

Printre persoanele reîncadrate prin decretul-lege dat publicităţii în noaptea de joi spre vineri figurează 544 de angajaţi ai Ministerului Educaţiei din Turcia, 458 de funcţionari de la Direcţia Generală pentru Siguranţă naţională şi 204 de la Ministerul Sănătăţii, potrivit unei evidenţe a Anadolu.

Citeşte şi: Donald Trump îşi ANULEAZĂ vizita în Marea Britanie

Aceşti funcţionari vor primi salarii pe toată durata în care au rămas fără loc de muncă, însă nu pot cere compensaţii, adaugă agenţia de presă turcă.

Procurorul Ankarei a declarat la sfârşitul lui decembrie că 11.480 de persoane au descărcat ByLock fără să ştie, dorind să acceadă la alte aplicaţii mobile: o strategie a reţelelor pro-Gulen, pentru a-i masca pe adevăraţii utilizatori ai mesageriei criptate, potrivit procurorului.

Totodată, alte 262 de persoane au fost destituite prin decretul-lege emis în noaptea de joi spre vineri. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.