Turcia salută rezoluția ONU privind armistițiul umanitar în Siria, dar va continua lupta împotriva organizaţiilor teroriste

Publicat:

Turcia a salutat duminică apelul Consiliului de Securitate al ONU pentru un armistiţiu umanitar în Siria, subliniind însă că operaţiunile sale militare împotriva grupărilor pe care le califică drept teroriste vor continua, relatează AFP.

‘Salutăm rezoluţia adoptată de Consiliul de Securitate al ONU ca răspuns la deteriorarea situaţiei umanitare pe ansamblul Siriei, în special în Ghouta de Est’, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe de la Ankara, conform agerpres.


Acesta precizează însă că Turcia ‘rămâne hotărâtă să lupte împotriva organizaţiilor teroriste care ameninţă integritatea teritorială şi politică a Siriei’.

Citește și : Preşedintele francez Emmanuel Macron a adoptat o găină la Salonul Agriculturii de la Paris

Ankara a lansat la 20 ianuarie o ofensivă pentru a disloca din enclava Afrin, din nord-vestul Siriei, miliţia kurdă Unităţile de Protecţie a Poporului (YPG), considerată teroristă de Turcia din cauza legăturilor cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care poartă o gherilă sângeroasă pe teritoriul turc.

Campania a provocat tensiuni cu SUA, cu care YPG sunt aliaţi în lupta împotriva grupării jihadostet Stat Islamic în Siria.

Un responsabil turc de rang înalt, citat de televiziunea NTV, a dat asigurări că rezoluţia adoptată sâmbătă de Consiliul de Securitate al ONU nu va avea niciun efect asupra operaţiunilor militare din Afrin contra YPG, el explicând că acestea vizează combatarea terorismului.

La rândul lor, YPG s-au declarat, într-un comunicat, dispuse să întrerupă operaţiunile militare, cu excepţia celor împotriva Statului Islamic, ‘rezervându-şi în acelaşi timp dreptul de a riposta (…) în cazul unei agresiuni a armatei turce’.

Potrivit comunicatului, YPG se arată dispuse să faciliteze sosirea ajutoarelor umanitare în Afrin, în baza rezoluţiei ONU.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

SUA, în faţa unei campanii tumultoase, cum nu s-a mai văzut din 1968

SUA, în faţa unei campanii tumultoase, cum nu s-a mai văzut din 1968 Retragerea preşedintelui american, Joe Biden, din cursa pentru Casa Albă aruncă ţara...

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.