Turcia și Rusia speră să găsească împreună o soluție în ceea ce privește problema din regiunea siriană Idlib

Publicat:

Ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu a declarat marți că speră ca Turcia și Rusia să găsească împreună o soluție în ceea ce privește problema din regiunea Idlib din nordul Siriei, controlată de rebeli, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Regiunea Idlib, refugiu pentru mai mulți civili, rebeli și militanți islamiști, a fost vizată de mai multe atacuri aeriene săptămâna trecută.


Citește și : SUA: Discuţiile despre denuclearizarea Coreei de Nord merg „în direcţia bună”

Autoritățile din Turcia, care susțin grupurile de rebeli din zonă, încearcă să prevină un atac al forțelor de securitate ale președintelui sirian Bashar al-Assad, susținut de Rusia.

Conform declarațiilor lui Mevlut Cavusoglu, este important să se facă diferența între teroriști, rebeli și cei aproape trei milioane de civili din regiunea Idlib.

Citește și : SUA avertizează Rusia în privința dezvoltării de arme spațiale

„Trebuie să identificăm grupările teroriste și să le eliminăm cu ajutorul forțelor militare”, a declarat Mevlut Cavusoglu înaintea întâlnirii cu omologul său rus, Serghei Lavrov.

„Bombardarea regiunii Idlib ar însemna un masacru. Nu putem bombarda civili, spitale și școli doar pentru că există teroriști în regiune”, a adăugat acesta.

„Trebuie să facem de asemenea diferența între rebeli moderați și radicali. Localnicii și rebelii moderați sunt deranjați de către acești teroriști, deci trebuie să lucrăm împreună pentru a-i învinge”, a menționat ministrul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.