X

Turcia : Soldații greci arestați la graniță neagă acuzațiile de spionaj militar

Doi soldaţi greci, care au fost arestaţi după ce au trecut graniţa în nord-vestul Turciei, au negat acuzaţiile de spionaj militar, a anunţat agenţia de presă particulară Dogan, citată sâmbătă de DPA.

‘Nu suntem spioni, nu am trecut graniţa intenţionat. S-a întâmplat să trecem graniţa din cauza vremii nefavorabile’, a declarat locotenent Aggelos Mitretodis care a fost audiat de un tribunal turc, conform agerpres.

Mitretodis a fost arestat vineri împreună cu sergentul Dimitros Kouklatzis.

Soldatul a afirmat că el şi colegul lui s-au luat după urmele din zăpadă despre care ei cred că ar fi fost făcute de migranţi care au trecut graniţa ilegal. Fotografiile găsite pe telefoanele lor erau destinate superiorilor lor, au declarat cei doi tribunalului din provincia Edirne (nord-vest).

Citește și : Uzbekistan : Un jurnalist, Yusuf Ruzimuradov, a fost eliberat după 19 ani de închisoare

Mărturia soldaţilor a corespuns declaraţiilor făcute de armata greacă, care a indicat, de asemenea, condiţiile meteo nefavorabile, respectiv zăpadă şi ceaţă densă în regiune.

Un purtător de cuvânt al guvernului grec a declarat postului de televiziune de stat ERT că atât comandamentul grec cât şi cel turc se află în contact pentru discuţii privind eliberarea celor doi soldaţi. Premierul grec Alexis Tsipras urmăreşte îndeaproape evoluţia situaţiei, potrivit unor surselor din cadrul guvernului de la Atena.

Turcia cere, la rândul ei, extrădarea a opt ofiţeri care au fugit în Grecia după puciul eşuat din iulie 2016.

Tags: Alexis Tsiprasatenagranitagreciasoldatispionajturcia
Categorii: Diaspora