X

Turcia sprijină lupta Ucrainei pentru integritate teritorială

Turcia sprijină lupta Ucrainei pentru integritate teritorială şi consideră atacul Rusiei “o lovitură puternică” dată stabilităţii şi păcii regionale, a declarat joi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, reiterând un apel la o rezolvare a crizei prin dialog, relatează Reuters, potrivit agerpres.

“Acest pas, pe care noi îl considerăm o încălcare a dreptului internaţional, este o lovitură puternică pentru pacea, armonia şi stabilitatea regionale”, a spus el, adăugând că a transmis sprijinul Turciei într-o convorbire telefonică avută joi cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Citeşte şi: A început RĂZBOIUL în Ucraina: Explozii la Kiev şi în mai multe oraşe din ţară – Black News

Erdogan a mai declarat că Turcia, care are graniţă maritimă în Marea Neagră atât cu Ucraina, cât şi cu Rusia, consideră ambele ţări ca fiind prietene şi a adăugat că este “profund întristat” de faptul că Moscova şi Kievul sunt în conflict.

Citeşte şi: Rusia încearcă să-şi justifice la ONU atacul asupra Ucrainei: ‘Nu suntem agresivi faţă de poporul ucrainean, ci faţă de junta la putere la Kiev’ – Black News

Anterior, ambasadorul Ucrainei la Ankara a declarat că Kievul a cerut Turciei să închidă strâmtorile Bosfor şi Dardanele pentru navele ruse şi că se aşteaptă la sancţiuni asupra Moscovei din partea Ankarei.

Tags: ankaraBosforDardanelekievmarea neagramoscovaRecep Tayyip ErdoganrusiaturciaucrainaVolodimir Zelenski
Categorii: Diaspora