X

Turcia ştie că unul dintre liderii puciului din 2015 se ascunde în Germania

Turcia bănuieşte foarte mult că un presupus lider al puciului eşuat din 2015 se ascunde în Germania, a indicat miercuri ministrul turc de interne Suleyman Soyolu, potrivit agenţiei turce de presă Anadolu, citată de DPA, potrivit agerpres.

Ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a afirmat anterior, în cursul zilei de miercuri, că Germania a emis un madat de arestare pe numele lui Adil Oksuz (foto).

Citeşte şi: Începe marele bal. Cupa Mondială de fotbal 2018 are fluierul de start în Rusia

”Ceea ce ar trebui Germania să facă după găsirea lui Oksuz este să ni-l predea, în cadrul unor acorduri şi în baza legii”, a declarat Cavusoglu presei în provincia Antalya.

Ankara îl acuză pe clericul musulman Fethullah Gulen, aflat în exil în SUA, de orchestrarea puciului, acuzaţii respinse de către Gulen.

Oksuz, fost lector universitar, este acuzat de a fi unul dintre liderii mişcării Gulen. El este judecat în lipsă şi riscă pedeapsa cu închisoarea pe viaţă.

Citând ”martori”, Anadolu afirmă că Oksuz se ascunde într-un apartament din Berlin. Agenţia turcă de presă publică adresa completă a presupusei ascunzători din capitala germană.

Citeşte şi: Guvernatorul statului Texas a emis o proclamaţie oficială dedicată României

Tags: Adil OksuzFethullah GulengermaniaMevlut Cavusoglupuci esuatSuleyman Soyoluturcia
Categorii: Diaspora