Turcia transmite Rusiei că va continua să răspundă la atacurile provenind din nordul Siriei

Publicat:

Ministrul turc al apărării, Hulusi Akar, i-a transmis omologului său rus Serghei Şoigu, în cursul unei convorbiri telefonice purtate joi, că Ankara va continua să răspundă la atacurile provenind din nordul Siriei, după ce Rusia ceruse anterior Turciei să se abţină de o ofensivă pe scară largă în Siria, relatează Reuters, potrivit agerpres.   

Cu această ocazie, Akar i-a spus lui Şoigu că ‘prioritatea Turciei este de a preveni într-un mod permanent ameninţarea teroristă dinspre nordul Siriei’, subliniind că acordurile anterioare în această privinţă ar trebui respectate, a indicat Ministerul turc al Apărării într-un comunicat.


Citește și: Situaţia din Iran, dezbătută în Consiliul drepturilor omului al ONU

Negociatorul şef al Rusiei, Aleksandr Lavrentiev, a declarat miercuri că Turcia ar trebui să se abţină de la o ofensivă terestră la scară largă în Siria, întrucât astfel de acţiuni ar putea duce la o escaladare a violenţei.

Într-un comunicat separat, Ministerul rus al Apărării a informat laconic că ministrul Serghei Şoigu a discutat despre situaţia din Siria şi despre acordul privind exportul de cereale prin Marea Neagră cu omologul său turc, conform Reuters.

Turcia îi sprijină pe combatanţii sirieni care au încercat să-l răstoarne pe preşedintele Bashar al-Assad, în timp ce Rusia a ajutat la consolidarea puterii regimului lui Bashar al-Assad după un deceniu de conflict.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan ameninţă încă din luna mai cu o ofensivă în nordul Siriei, dar atacul din 13 noiembrie de la Istanbul (soldat cu şase morţi şi 81 de răniţi), atribuit de Ankara luptătorilor kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi Unităţilor de apărare a poporului (YPG), riscă să accelereze operaţiunile Ankarei, notează AFP.

Citește și: UE raportează cel puţin 238.000 de decese premature în 2020 din cauza poluării aerului

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.