Turcia trimite în Cipru prima sa dronă militară – VIDEO

Publicat:

O dronă a armatei turce a aterizat luni în Ciprul de Nord, unde va fi staţionată, pe un fond de puternice tensiuni între Turcia şi alte ţări riverane Mediteranei de Est, pe tema exploatării zăcămintelor de hidrocarburi, transmite AFP, potrivit agerpres.

Drona, de tipul Bayraktar TB2, s-a plasat pe aeroportul din Gecitakle, din regiunea Famagusta, în estul insulei divizate, a relatat corespondentul AFP.


Citește și: Exigențele Phenianului sunt OSTILE și NEPOTRIVITE

Drona este prima a armatei turce care aterizează pe acest aeroport după ce autorităţile cipriote turce, patronate de Ankara, ale cărei trupe ocupă nordul insulei, şi-au dat acordul privind desfăşurarea acestor aparate.

Ea survine într-un context de tensiuni aprinse în regiune în privinţa exploatării zăcămintelor de hidrocarburi, după semnarea în noiembrie a unui acord controversat de delimitare maritimă între Turcia şi Libia.

Citește și: Nicolas Maduro acuză un diplomat american de COMPLOT

Acordul a fost condamnat puternic de mai multe state, printre care Grecia şi Republica Cipru, pentru faptul că permite Ankarei să revendice drepturi asupra unor vaste zone în Mediterana de Est, bogată în resurse de hidrocarburi.

După semnarea acordului, guvernul turc a avertizat că va împiedica orice exploatare de hidrocarburi fără autorizaţie din partea sa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.