Turcia va fi cunoscută ca Türkiye la ONU, într-o campanie de rebanding lansată de președintele Erdogan

Publicat:

De acum înainte, Turcia va fi cunoscută ca Türkiye la ONU, după ce organizația a acceptat o cerere oficială din partea Ankarei, scrie BBC, informează mediafax.

Mai multe organisme internaționale vor fi rugate să facă această schimbare de nume, ca parte a unei campanii de rebranding lansată de președintele turc la sfârșitul anului trecut.


Citește și : Războiul din Ucraina şi pandemia vor urgenta tranziţia energetică a Europei

“Türkiye este cea mai bună reprezentare și expresie a culturii, civilizației și valorilor poporului turc”, a declarat Recep Tayyip Erdogan în decembrie.

ONU a precizat că a făcut această schimbare imediat ce a primit cererea, săptămâna aceasta.

Majoritatea turcilor își cunosc deja țara ca Türkiye. Cu toate acestea, forma Turcia este folosită pe scară largă, chiar și în interiorul țării.

Radiodifuzorul de stat TRT s-a grăbit să facă schimbarea imediat ce a fost anunțată anul trecut, explicând că printre motivele pentru schimbarea imaginii a fost asocierea cu curcanul (turkey în engleză). De asemenea, a subliniat că unul dintre sensurile cuvântului din dicționarul Cambridge English Dictionary este “ceva care eșuează” sau “o persoană prostuță”.

Ca parte a rebrandingului, “Made in Türkiye” va apărea pe toate produsele exportate, iar în ianuarie a fost lansată o campanie turistică cu sloganul “Hello Türkiye”.

Citește și : Suedia va furniza Ucrainei ajutor economic suplimentar şi noi echipamente militare

Măsura a fost întâmpinată cu reacții mixte pe internet. În timp ce oficialii guvernamentali o susțin, alții spun că este o distragere ineficientă a atenției, în timp ce președintele se pregătește pentru alegerile de anul viitor, pe fondul unei crize economice.

Nu este neobișnuit ca țările să își schimbe numele. În 2020, Olanda a renunțat la nume într-o mișcare de rebranding, Macedonia și-a schimbat numele în Macedonia de Nord din cauza unei dispute politice cu Grecia, iar Swaziland a devenit Eswatini în 2018. În trecut, Iranul s-a numit Persia, Siam este acum Thailanda, iar Rhodesia și-a schimbat numele în Zimbabwe.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

Actrița Shannen Doherty a murit la 53 de ani; Suferea de cancer de mai mulți ani

Actrița Shannen Doherty a murit la 53 de ani; Suferea de cancer de mai mulți ani Shannen Doherty a murit după ce mai mulți ani...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.