X

Turcia vrea să ajungă la 15.000 de teste pe zi

Turcia îşi va creşte capacităţile de depistare a noului coronavirus pentru a ajunge la 15.000 de teste pe zi, a anunţat joi ministrul sănătăţii, Fahrettin Koca, în parlamentul de la Ankara, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘Până astăzi, au fost realizate peste 10.000 de teste pentru COVID-19. Numărul testelor va creşte puternic. Obiectivul nostru este să realizăm între 10.000 şi 15.000 pe zi’, a afirmat el.

Citește și: Ambasadele și consulatele SUA suspendă acordarea vizelor

Până acum Turcia a raportat aproape 200 cazuri de infectare, dintre care două mortale, însă unii observatori cred că cifra se explică prin numărul relativ mic de teste efectuate.

Guvernul a dispus deja, printre altele, închiderea şcolilor şi suspendarea liniilor aeriene cu 20 de state.

Citește și: Coronavirusul a ajuns și-n Congresul american

Joi, autoritatea pentru afaceri religioase a anunţat că moscheile vor fi închise pentru marea rugăciune de vineri, după ce în urmă cu câteva zile le-a recomandat credincioşilor să se roage de acasă.

Fahrettin Koca a mai spus că Ministerul Sănătăţii a identificat 372.000 de persoane care au revenit recent din străinătate şi pe care le ‘supraveghează cu ajutorul medicilor de familie’. Miercuri, 130.000 dintre acestea au fost contactate prin telefon pentru a li se cere să rămână la domiciliu timp de două săptămâni, a adăugat el.

Tags: ankaracoronaviruscovid-19Fahrettin Kocatesteturcia
Categorii: DiasporaSinteze