Turismul din Japonia este ‘în cap’! Tokyo anunţă cifrele istorice ale dezastrului

Publicat:

Doar 1.700 de persoane au călătorit în Japonia în luna mai, cel mai mic număr de la începerea compilării datelor oficiale în 1964, potrivit unui raport prezentat miercuri, în condiţiile în care măsurile luate pentru a limita răspândirea coronavirusului au decimat industria turismului, relatează dpa, potrivit agerpres.

Numărul turiştilor străini din Japonia a scăzut cu 99,9%, de la 2,77 milioane de persoane în cursul aceleiaşi luni a anului trecut, conform raportului emis de Organizaţia Naţională a Turismului din Japonia (JNTO).


Citeşte şi: Trump este atacat din sânul propriei sale familii: Nepoata sa dezvăluie cele mai ascunse secrete

Pandemia de COVID-19 a determinat Japonia să impună o interdicţie de intrare a turiştilor din 111 ţări şi regiuni, inclusiv China, Statele Unite şi toate statele din Europa.

În ultimii ani, economia Japoniei a devenit tot mai dependentă de turiştii străini, lansând campanii mai agresive în străinătate pentru promovarea industriei turismului.

Citeşte şi: Turcia reacţionează vehement la criticile Franţei

Înainte de criza coronavirusului, turismul se bucura de cifre în creştere. Se estimează că 31,8 milioane de persoane au vizitat Japonia în 2019, cu 2,2% în creştere faţă de anul precedent, a precizat JNTO.

Japonia ş-ai propus să crească numărul vizitatorilor străini la 40 de milioane până în acest an cu ajutorul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Pandemia a forţat Comitetul Olimpic Internaţional şi organizatorii locali să amâne evenimentul cu un an. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum arată Ziua Vinului în fotografii în PMAN

Cum arată Ziua Vinului în fotografii în PMAN Sursa: ipn.md

Un olandez, arestat în Rusia pentru ‘violenţă’ împotriva unui ofiţer de poliţie

Un olandez, arestat în Rusia pentru 'violenţă' împotriva unui ofiţer de poliţie Justiţia rusă a dispus vineri plasarea în arest provizoriu a unui cetăţean olandez...

La Chişinău se desfăşoară IT Career Expo 2024, cel mai amplu eveniment de orientare profesională în domeniul IT

La Chişinău se desfăşoară IT Career Expo 2024, cel mai amplu eveniment de orientare profesională în domeniul IT IT Career Expo 2024, considerat de specialişti...

Erdogan acuză Israelul că l-a atacat ‘fără rușine’ pe secretarul general al ONU

Erdogan acuză Israelul că l-a atacat 'fără rușine' pe secretarul general al ONU Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a acuzat vineri Israelul că l-a atacat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.