X

Turismul explodează în Japonia, cu un nou record în iulie

Turismul explodează în Japonia, cu un nou record în iulie

Japonia a primit 3,29 milioane de turiști străini în luna iulie, potrivit cifrelor oficiale publicate miercuri, 21 august, al doilea record lunar consecutiv, în condițiile în care țara se orientează către turism pentru creșterea sa economică. Aceasta reprezintă o creștere de la an la an de 41,9%, potrivit Oficiului Național de Turism al Japoniei (JNTO). Este, de asemenea, o creștere de 10,1% față de iulie 2019, înainte ca pandemia Covid-19 să oprească călătoriile internaționale, potrivit Le Figaro.

Luna iulie a depășit, de asemenea, recordul anterior de 3,13 milioane de vizitatori care au venit în Japonia cu o lună înainte. „Numărul de vizitatori a crescut brusc în regiuni precum Asia de Est și Europa, unde au început vacanțele școlare, stimulând cererea de călătorii în Japonia”, a explicat JNTO. Numărul vizitatorilor chinezi a crescut de peste două ori în iulie față de anul trecut, ajungând la 776.500, urmați de 757.700 de sud-coreeni, o creștere de 20,9%. Taiwanul a ocupat locul al treilea, cu 571.700 de vizitatori, în creștere cu 35,4%, potrivit stiripesurse.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

35 de milioane de turiști așteptați în 2024

O creștere a zborurilor directe de pe piețele majore a contribuit, de asemenea, la recordul din iulie, a adăugat JNTO. Japonia se așteaptă să primească până la 35 de milioane de turiști străini în 2024. Yenul slab a atras mulți oameni în Japonia în acest an, multe întreprinderi bazându-se pe puterea de cumpărare a turiștilor pentru orice, de la dulciuri la kimono-uri.

Autoritățile japoneze au încercat, de asemenea, să rezolve problema numărului prea mare de turiști care vizitează unele dintre cele mai populare destinații din Japonia, precum Muntele Fuji și Kyoto. În luna mai, autoritățile din orașul Fujikawaguchiko au ridicat o barieră pentru a împiedica o priveliște populară a muntelui Fuji, din cauza comportamentului perturbator al turiștilor indisciplinați, deși ecranul mare a fost demontat luna aceasta. Turiștilor li s-a interzis, de asemenea, să intre pe aleile private din faimosul cartier al gheișelor din Kyoto, deoarece orașul antic combate turismul excesiv.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Tags: Japoniaturism
Diverse