Turist britanic, STRIVIT de o rocă imensă în Parcul naţional Yosemite din SUA – FOTO/VIDEO

Publicat:

O serie de căderi de stânci s-a produs în Parcul naţional american Yosemite în ultimele două zile, provocând moartea unui turist britanic şi forţând autorităţile să închidă o cale de acces în Valea Yosemite, a anunţat Serviciul naţional al parcurilor (NPS) din SUA, citat joi de Xinhua.

Prima stâncă ce s-a prăbuşit şi a provocat moartea turistului britanic miercuri avea o lungime de circa 40 de metri şi o lăţime de aproximativ 20 de metri, se menţionează într-un comunicat al NPS.


Potrivit sursei citate, de la prăbuşirea primei stânci s-au mai produs încă opt căderi de stânci până joi de pe faţa sud-estică a El Capitan, un monolit de granit de 914 metri înălţime care este una dinte provocările preferate ale căţărătorilor.

Rangerii şi salvatorii au venit la faţa locului după incident, căutând oameni în zona unde a căzut stânca. Ei au găsit doi oameni, unul mort iar celălalt rănit grav, al cărui nume nu a fost făcut public.

Fotografiile postate pe social media de martori prezintă o coloană de praf ridicată după căderea stâncii.

Peter Zabrok, în vârstă de 58 de ani, un căţărător care tocmai efectuase cea de a 58-a ascensiune pe El Capitan, afirmă într-o înregistrare video postată pe Facebook: “Nu am văzut niciodată aşa ceva”.

În total, oficialii locali estimează că 1.300 de tone de stânci au căzut de pe vârful El Capitan miercuri.

Căderile de stânci nu sunt neobişnuite în Valea Yosemite, parcul înregistrând circa 80 de astfel de evenimente pe an. În total, 16 oameni au murit şi peste 100 au fost răniţi de căderi de stânci de când au început înregistrările de date ale parcului naţional, în 1857.

Deşi o cale de acces a fost închisă, Parcul naţional Yosemite rămâne deschis şi serviciile pentru vizitatori nu sunt afectate de căderile de stânci. În medie, în jur de 4 milioane de persoane vizitează parcul natural în fiecare an.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.