Turistă spaniolă, UCISĂ de poliţişti într-o favelă din Rio de Janeiro

Publicat:

Poliţia din Rio de Janeiro a anunţat luni că a împuşcat accidental o turistă spaniolă care vizita un cartier rău famat din metropola braziliană, iar femeia a decedat la spital din cauza rănilor, relatează site-ul france24.com, potrivit mediafax.

“O maşină a trecut de o blocadă a poliţiei în favela Rocinha, iar poliţiştii au deschis focul, fără să ştie că era vorba despre un turist. În cadrul verificărilor ulterioare, s-a constatat că vehiculul era pentru transportul turiştilor. O femeie spaniolă a fost rănită şi a fost transportată la spitalul Miguel Couto, dar a decedat din cauza rănilor”, se arată într-un comunicat al poliţiei.


Citeşte şi: Un militar rus şi-a ucis cu sânge rece patru camarazi

Incidentul a avut loc la un oră distanţă de o intervenţie în forţă a poliţiei care a vizat mai mulţi traficanţi de droguri din cartierul Rocinha, o zonă rău famată care nu poate fi controlată de către autorităţi. În urma confruntărilor, doi poliţişti au fost spitalizaţi, iar mai multe arme au fost confiscate.

Potrivit unei surse din cadrul anchetei, victima a fost identificată drept Maria Esperanza Ruiz Jimenes, în vârstă de 67 de ani. Ambasada Spaniei în Brazilia a anunţat că a luat legătura cu autorităţile.

Sute de militari înarmaţi au fost detaşaţi pentru a ajuta poliţia să combată infracţionalitatea din favela Rocinha, în lunile septembrie şi octombrie, în condiţiile în care grupări rivale s-au confruntat folosind arme automate. Turiştii au fost avertizaţi să stea departe de anumite cartiere din Rio de Janeiro.

Violenţele sunt frecvente în cartierele sărace din Rio de Janeiro, unde locuieşte un sfert din populaţie (aproximativ 1,6 milioane de persoane). Traficanţii de droguri controlează o mare parte a teritoriului, iar poliţia este obligată să rămână în stare de alertă pemanentă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum va fi vremea în weekend. Prognoza meteo pentru sâmbătă şi duminică

Cum va fi vremea în weekend. Prognoza meteo pentru sâmbătă şi duminică Vremea va fi relativ frumoasă în acest weekend, fără precipitații esențiale, anunță meteorologii....

O pană informatică uriaşă mondială paralizează numeroase întreprinderi în întreaga lume

O pană informatică uriaşă mondială paralizează numeroase întreprinderi în întreaga lume O pană informatică paraliza vineri numeroase întreprinderi în întreaga lume, iar gigantul american al...

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a anunțat data audierilor privind sancțiunile impuse lui Ilan Șor

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a anunțat data audierilor privind sancțiunile impuse lui Ilan Șor Anul trecut, reprezentanții legali ai lui Ilan Șor au...

Modificări legislative pentru eficientizarea evaluării externe a judecătorilor și procurorilor

Modificări legislative pentru eficientizarea evaluării externe a judecătorilor și procurorilor O inițiativă legislativă care are drept scop eficientizarea evaluării externe a judecătorilor și procurorilor a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.