Turiştii care ajung în Canare sunt obligaţi să prezinte un test negativ la COVID-19

Publicat:

Insulele Canare au adoptat o lege ce obligă turiştii care vizitează hotelurile arhipelagului să prezinte un rezultat negativ al testului pentru COVID-19, în cadrul eforturilor de a preveni răspândirea noului coronavirus, informează Reuters, potrivit agerpres.

Situat la circa 97 de kilometri de coasta atlantică a Marocului, lanţul de şapte insule aparţinând Spaniei este foarte popular printre nord-europenii dornici de soare, mai ales pe perioada iernii, când sunt obţinute jumătate din veniturile generate de turism ale arhipelagului.


Citeşte şi: Peste 18.000 de germani au aflat că sunt infectaţi cu COVID în ultimele 24 de ore

Potrivit noului decret, hotelurile vor solicita oaspeţilor cu vârsta de peste 12 ani un rezultat negativ la testul pentru COVID-19, realizat cu 72 ore înainte de sosire.

“Este soluţia fezabilă, deocamdată…, pentru protecţia insulelor, a turiştilor şi a locuitorilor noştri”, a declarat Yaiza Castilla, responsabil-şef pentru turism.

În timp ce Spania continentală a fost mult timp una dintre zonele cu cele mai numeroase cazuri de coronavirus, cu o rată de infectare de 468 de cazuri la 100.000 de locuitori, insulele Canare au o rată de doar 79 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Citeşte şi: O braziliancă a fost ucisă în atacul terorist din Nisa

Săptămâna trecută, Germania şi Marea Britanie au ridicat restricţiile de vizitare a insulelor, oferind o rază de speranţă că sezonul de iarnă ar putea fi salvat după o vară sumbră.

În aşteptarea creşterii cererii de zboruri, compania aeriană low-cost Ryanair a anunţat vineri că va adăuga încă o cursă pe săptămână pe ruta Londra Stansted – Tenerife.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski: Situația de pe frontul de est este dificilă

Zelenski: Situația de pe frontul de est este dificilă Forţele armate ucrainene sunt supuse unei presiuni puternice din cauza atacurilor ruseşti din estul ţării, a...

VIDEO – Israelienii au lansat unul dintre cele mai dure atacuri: Au bombardat o școală din Gaza; zeci de morți

VIDEO - Israelienii au lansat unul dintre cele mai dure atacuri: Au bombardat o școală din Gaza; zeci de morți Cel puţin 30 de palestinieni...

Un avion de luptă rus Su-34 s-a prăbuşit în timpul unei misiuni de antrenament în regiunea Volvograd

Un avion de luptă rus Su-34 s-a prăbuşit în timpul unei misiuni de antrenament în regiunea Volvograd Un avion rus de luptă Su-34 s-a...

Rusia revendică cucerirea unui nou sat în estul Ucrainei

Rusia revendică cucerirea unui nou sat în estul Ucrainei Rusia a revendicat sâmbătă cucerirea unui nou sat în estul Ucrainei, unde îşi continuă avansul lent...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.