Turiștii europeni vor trebui să plătească pentru a intra în Regatul Unit în 2025

Publicat:

Turiștii europeni vor trebui să plătească pentru a intra în Regatul Unit în 2025

Europenii care vizitează Regatul Unit fără viză vor trebui în curând să plătească o taxă de 10 lire sterline (aproximativ 13 dolari), potrivit CNN.

Noile norme, care vor intra în vigoare în cursul anului viitor, vor permite extinderea sistemului britanic de autorizare electronică de călătorie (ETA), introdus inițial pentru cetățenii din Qatar, pentru a include călătorii din toate celelalte țări, inclusiv cetățenii Uniunii Europene, potrivit stiripesurse.


Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Taxa nerambursabilă se va aplica tuturor vizitatorilor în Regatul Unit, inclusiv bebelușilor și copiilor, fără viză sau permisiune de a locui, lucra sau studia, conform planurilor anunțate de ministrul britanic de interne, Yvette Cooper.

În prezent, cetățenii din Bahrain, Kuweit, Oman, Qatar, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite sunt obligați să solicite o autorizare electronică de călătorie înainte de a intra în Regatul Unit.

Acest lucru va fi extins pentru a include majoritatea celorlalți cetățeni, inclusiv pe cei din SUA, dar cu excepția europenilor, în noiembrie. Până în primăvara anului viitor, programul va fi extins din nou pentru a include cetățenii europeni.

Normele nu se vor aplica cetățenilor irlandezi.

„Odată implementat pe deplin, programul ETA va elimina actuala lacună în ceea ce privește autorizațiile prealabile și va însemna că, pentru prima dată, vom avea o înțelegere cuprinzătoare a celor care călătoresc în Regatul Unit”, a declarat Cooper într-o declarație.

Cetățenii iordanieni nu mai pot solicita o ETA pentru a intra în Regatul Unit, potrivit site-ului guvernului britanic.

Sistemele de renunțare la viză nu sunt cu siguranță un lucru nou. Autorizația electronică de călătorie ESTA din Statele Unite, care costă acum 21 de dolari și durează doi ani, a fost introdusă pentru prima dată în 2009.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Între timp, lansarea sistemului ETIAS al Uniunii Europene, valabil timp de trei ani, care va costa călătorii 7 euro (aproximativ 7,50 dolari), a fost amânată până în 2025.

Regatul Unit a părăsit oficial Uniunea Europeană în ianuarie 2020.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sony a lansat o nouă consolă din seria PlayStation 5

Sony a lansat o nouă consolă din seria PlayStation 5 Producătorul japonez Sony a lansat o nouă consolă din seria PlayStation 5, pe care o...

Brigitte Macron va apărea în sezonul 4 al serialului ‘Emily in Paris’

Brigitte Macron va apărea în sezonul 4 al serialului 'Emily in Paris' Brigitte Macron, prima doamnă a Franţei, va apărea pentru scurt timp în a...

10 alimente și băuturi care combat balonarea

10 alimente și băuturi care combat balonarea Balonarea, o senzație inconfortabilă de plenitudine sau umflare a abdomenului, poate fi declanșată de diverși factori, inclusiv dieta,...

Cultivatorii americani de orz au probleme. Berea pierde teren în faţa băuturilor de tip hard seltzer

Cultivatorii americani de orz au probleme. Berea pierde teren în faţa băuturilor de tip hard seltzer Don Nygaard, un fermier american din statul Dakota de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.