X

Turkmenistan : Fiul preşedintelui a fost numit ministru de externe adjunct

Fiul preşedintelui Turkmenistanului a fost numit ministru de externe adjunct, au anunţat sâmbătă media de stat din această ţară din Asia Centrală în care niciun scrutin nu a fost considerat liber şi echitabil de către observatori occidentali, relatează AFP, scrie agerpres.

Serdar Berdîmuhamedov, 36 de ani, a fost deja reales recent deputat cu o majoritate covârşitoare de voturi.

Citește și : UE cere o anchetă privind folosirea muniţiei de către armata israeliană în Fâșia Gaza în timpul manifestaţiei de vineri

Observatori au apreciat atunci că Serdar Berdîmuhamedov ar putea ajunge în funcţia de preşedinte al Parlamentului şi în cele din urmă să-i succeadă tatălui său Gurbangulî Berdîmuhamedov, 60 de ani, la conducerea Turkmenistanului.

El a fost numit prin decret prezidenţial viceministru de externe, potrivit publicaţiei Netralny Turkmenistan. Postul de preşedinte al Parlamentului a revenit unui alt deputat, Gulchat Mammedova, 54 de ani.

În baza Constituţiei turkmene, dacă şeful statului nu-şi poate îndeplini obligaţiile, preşedintele Parlamentului preia conducerea ţării.

Opoziţia nu este recunoscută la nivel instituţional în Turkmenistan, Gurbangulî Berdîmuhamedov fiind reales preşedinte în februarie 2017 cu peste 97% din voturi.

Citește și : Marea Britanie : Poliţia de frontieră a percheziţionat bordul unui avion rus Aeroflot la Londra. Rusia se declară indignată

Tags: Asia CentralădeputatGurbangulî Berdîmuhamedovministru de externeparlamentTurkmenistan
Categorii: Știrile zilei