Turkmenistanul organizează primele alegeri senatoriale din istoria sa

Publicat:

Turkmenistanul, una dintre cele mai autoritare ţări de pe planetă, organizează duminică primele alegeri senatoriale din istoria sa, fără nicio speranţă de pluralitate reală în timp ce puterea este concentrată în mâinile preşedintelui, relatează France Presse, potrivit agerpres.

“Votul pentru alegeri (…) în Turkmenistan a început în toate secţiile de votare”, a anunţat într-un comunicat Comisia Electorală a acestei ţări din Asia Centrală, precizând că punctele de vot sunt în număr de şase – unul în Aşhabad, capitala, şi cinci în regiuni.


Citește și : Administraţia Biden, îngrijorată că Beijingul ar putea decide ocuparea Taiwanului

Turkmenii vor trebui să aleagă între 112 candidaţi pentru 48 de locuri în camera superioară a Parlamentului, fără ca o formaţiune reală de opoziţie să fie reprezentată, la fel ca la alte alegeri dintre care niciuna nu a fost recunoscută ca echitabilă de către observatorii internaţionali.

Niciun observator străin nu va putea urmări scrutinul duminică.

Alte opt locuri de senatori vor fi desemnate de preşedintele Gurbangulî Berdâmuhamedov, care conduce această fostă republică sovietică din 2006.

Noul Parlament bicameral din Turkmenistan, Milli Geneş (“Consiliul Naţional”), va fi astfel compus din 56 de senatori şi 125 de deputaţi.

Conform biografiilor candidaţilor publicate de ziarul guvernamental Neitralnîi Turkmenistan, aceştia sunt în principal funcţionari de stat.

“Formarea unui Milli Geneş bicameral va deveni un pas important şi un punct de plecare pentru o nouă pagină în istoria parlamentarismului din ţara noastră şi va contribui la îmbunătăţirea legislaţiei, la modernizarea organelor guvernamentale şi la democratizarea coerentă a societăţii”, a declarat Comisia Electorală Centrală turkmenă.

Rezultatele finale sunt aşteptate în termen de şapte zile după vot, potrivit aceleiaşi surse.

Citește și : Guvernul ungar stabileşte condiţiile pentru prima etapă de eliminare a restricţiilor

Turkmenistanul, o ţară bogată în hidrocarburi, este considerată una dintre cele mai represive din lume, renumită de asemenea pentru cultul personalităţii liderului său, Gurbangulî Berdâmuhamedov, în vârstă de 63 de ani.

Nicio opoziţie nu este tolerată în ţară şi mass-media se află sub un control strict al statului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina vor fi prelungite până la sfârșitul anului

Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina vor fi prelungite până la sfârșitul anului Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina...

Cât a costat Forumul Național ‘Cahul4Culture’

Cât a costat Forumul Național 'Cahul4Culture' În perioada 1-3 iulie, în municipiul Cahul a fost organizat Forumul Național „Cahul4Culture” pe tema „Rolul politicilor culturale în...

Recean: Antreprenorii din Ceadîr-Lunga reușesc să-și extindă piețele de desfacere și contribuie la creșterea economică a țării

Recean: Antreprenorii din Ceadîr-Lunga reușesc să-și extindă piețele de desfacere și contribuie la creșterea economică a țării În cadrul vizitei sale în municipiul Ceadîr-Lunga, prim...

Șeful Marelui Stat Major, în vizită la mai multe unități militare din municipiul Ungheni și Bălți

Șeful Marelui Stat Major, în vizită la mai multe unități militare din municipiul Ungheni și Bălți Șeful Marelui Stat Major, generalul Eugen Ohladciuc, a vizitat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.