Turneul cântăreţei Taylor Swift ar trebui să aducă încasări de 1 miliard de lire sterline pentru economia britanică

Publicat:

Turneul cântăreţei Taylor Swift ar trebui să aducă încasări de 1 miliard de lire sterline pentru economia britanică

Turneul superstarului american Taylor Swift ar trebui să genereze încasări de aproape 1 miliard de lire sterline pentru economia britanică, potrivit unui studiu al băncii Barclays publicat miercuri, informează AFP.

Aproape 1,2 milioane de fani ai artistei americane vor cheltui, în medie, 848 de lire sterline (988 de euro) pe bilete, călătorii, cazare, ţinute vestimentare, mese şi multe altele pentru a merge să o vadă pe noua “regină a muzicii pop” în timpul unuia dintre cele 15 concerte pe care aceasta le va susţine în Regatul Unit între lunile iunie şi august, o sumă care este de peste 12 ori mai mare decât costul unei ieşiri obişnuite în oraş, detaliază acelaşi raport, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

Taylor Swift a început săptămâna trecută, în Franţa, un vast turneu în Europa, unde va umple la capacitate maximă stadion după stadion.

Ea urmează să susţină concerte în Suedia, Portugalia, Spania, Regatul Unit, Irlanda, Ţările de Jos, Elveţia, Italia, Germania, Polonia şi Austria, urmând să genereze de fiecare dată un impact notabil asupra economiei locale.

Punerea în vânzare în luna iulie 2023 a biletelor pentru turneul ei mondial “Eras” a dus la o creştere cu 15,8% în raport cu anul precedent a cheltuielilor ocazionate de divertisment în Regatul Unit.

Mega-turneele unor vedete de calibru mondial, precum Beyonce şi Taylor Swift, pot să ducă, de asemenea, la un vârf temporar de inflaţie.

Preţul mediu pentru un bilet este de 206 lire sterline, însă mulţi dintre “swifties” (denumirea neoficială a fanilor cântăreţei Taylor Swift – n.red.) au plătit sume mult mai mari pentru bilete asociate unor locuri considerate mai bune. La Paris, unele dintre biletele VIP s-au vândut cu până la 1.500 de euro fiecare.

Studiul realizat de Barclays notează totuşi că o cincime dintre fanii britanici ai vedetei americane, renumită pentru textele pieselor sale în care relatează dezamăgirile ei din dragoste, au ales să meargă să o vadă pe artistă la spectacolele sale din Europa Occidentală. Ei vor să beneficieze astfel de o mai bună disponibilitate a biletelor, de cheltuieli de deplasare şi de cazare mai reduse sau să combine vacanţele cu mersul la un concert.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Peter Brooks, expert în comportamente de consum în cadrul băncii Barclays, consideră că “pentru idoli precum Taylor Swift – după modelul celor văzute cu Elvis şi cu ‘Beatlemania’ în anii ’50 şi ’60 -, fanii au o conexiune atât de intensă cu artista şi cu comunitatea de admiratori, încât dorinţa lor de a cheltui devine şi mai puternică”.

“Pentru cei care nu sunt fani, 848 de lire sterline pot să pară o sumă mare de cheltuit pentru un concert, dar cei care au cumpărat bilete investesc în amintirile lor viitoare”, a adăugat expertul britanic.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tauber cere sancționarea ministrului Perciun și deputatului Marian pentru „consum de alcool în public”

Tauber cere sancționarea ministrului Perciun și deputatului Marian pentru „consum de alcool în public” Deputata Marina Tauber cere sancționarea ministrului Educației Dan Perciun și a...

Tot mai mulţi democraţi pun la îndoială stare de sănătate a lui Joe Biden

Tot mai mulţi democraţi pun la îndoială stare de sănătate a lui Joe Biden Parlamentari democraţi au început marţi să pună sub semnul întrebării în...

NATO va trimite un emisar special permanent în Ucraina

NATO va trimite un emisar special permanent în Ucraina Statele membre ale NATO au decis să trimită un emisar special la Kiev, extinzând astfel prezenţa...

De ce s-a decis comasarea prezidențialelor cu referendumul. Stamate explică

De ce s-a decis comasarea prezidențialelor cu referendumul. Stamate explică Comasarea alegerilor prezidențiale cu referendumul republican constituțional a fost necesară pentru a asigura o prezență...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.