Tusk la Chișinău: „Moldova are dreptul să spună Europei că extinderea UE este în interesul tuturor”

Publicat:

Tusk la Chișinău: „Moldova are dreptul să spună Europei că extinderea UE este în interesul tuturor”

Republica Moldova are dreptul să spună că extinderea Uniunii Europene și cooperarea strânsă între statele membre sunt în interesul întregului continent, nu doar al Moldovei.

Declarația a fost făcută de prim-ministrul Poloniei, Donald Tusk, în cadrul unei conferințe comune susținute la Chișinău, alături de omologul său moldovean, Dorin Recean.


Donald Tusk a accentuat că Moldova, deși o țară mică, este mândră și are toate drepturile să ceară Europei să recunoască beneficiile cooperării extinse în regiune. „Moldova a realizat foarte multe în drumul său spre UE, având condiții mult mai dificile decât alte state,” a subliniat Tusk.

El a asigurat cetățenii moldoveni că Polonia va continua să sprijine intens procesul de integrare europeană al țării. Premierul Dorin Recean a declarat că discuțiile cu omologul său polonez au fost centrate pe integrarea europeană și pe valorificarea potențialului economic bilateral.

„Polonia este un exemplu de urmat în ceea ce privește absorbția fondurilor europene și construirea capacităților necesare pentru aderare,” a spus Recean, adăugând că Moldova este determinată să își atingă obiectivul național și să fie pregătită pentru aderarea la UE până în 2030.

În contextul viitoarei președinții a Poloniei la Consiliul UE, Dorin Recean a declarat că mizează pe sprijinul continuu al Poloniei, inclusiv în dialogurile și proiectele economice de infrastructură în cadrul Inițiativei celor Trei Mări.

Obiectivul comun al celor două state este de a crește schimburile comerciale și de a extinde accesul produselor moldovenești pe piața europeană.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Igor Grosu: Republica Moldova a întârziat prea mult să se alăture familiei europene

Igor Grosu: Republica Moldova a întârziat prea mult să se alăture familiei europene „Trebuie să spunem foarte sincer că Republica Moldova a întârziat prea mult...

Dialog ucraineano-român la AMR Cernăuți

Dialog ucraineano-român la AMR Cernăuți Șeful Administrației Militare Regionale Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, a discutat cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Ucraina, Alexandru Victor...

Accidentul de la Botanica: Șoferul a încercat să fugă, dar a fost reținut de polițiști

Accidentul de la Botanica: Șoferul a încercat să fugă, dar a fost reținut de polițiști Șoferul, care a accidentat mortal un pieton la Botanica în...

Un grup de veterani de război semnalează nereguli la CREPOR

Un grup de veterani de război semnalează nereguli la CREPOR Un grup de veterani de război semnalează nereguli la Centrul Republican Experimental Protezare, Ortopedie şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.