X

‘Twisters’ a dominat box office-ul nord-american de weekend cu încasări de 80,5 milioane de dolari

‘Twisters’ a dominat box office-ul nord-american de weekend cu încasări de 80,5 milioane de dolari

Filmul „Twisters”, o continuare a „Twister” din 1996, a strâns la debutul în box office-ul nord-american 80,5 milioane de dolari din 4.151 de cinematografe. La începutul weekendului, se preconiza că va genera între 50 şi 55 de milioane de dolari, potrivit Variety.

Este al treilea cel mai profitabil weekend de deschidere al anului, după “Inside Out 2” (154 de milioane de dolari) şi “Dune: Part Two” (82 de milioane de dolari), potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Regizat de Lee Isaac Chung, „Twisters” îi are în rolurile principale pe Daisy Edgar-Jones, Glen Powell şi Anthony Ramos, în calitate de vânători de furtuni care se trezesc în lupta vieţii lor atunci când mai multe tornade converg deasupra centrului statului Oklahoma.

Nostalgia pentru blockbuster-ul original, cu Helen Hunt, Bill Paxton, Cary Elwes şi Philip Seymour Hoffman, precum şi noile vedete: Glen Powell (din “Top Gun: Maverick” şi “Anyone But You”) şi Edgar-Jones (“Normal People”), au contribuit la creşterea interesului. „Twisters” a avut, de asemenea, performanţe superioare în Midwest, în special în zonele afectate de aceste dezastre naturale periculoase.

Producţia filmului „Twisters” a costat 155 de milioane de dolari, fără a include milioanele pentru marketing. Universal Pictures a susţinut filmul şi l-a lansat pe piaţa internă, în timp ce Warner Bros. are drepturile internaţionale. Filmul nu este la fel de profitabil în străinătate, unde a încasat 27,1 milioane de dolari în weekend şi 42 de milioane de dolari în total. La nivel global, filmul a generat 123,2 milioane de dolari.

Pe locul al doilea, „Despicable Me 4” de la Universal şi Illumination a adăugat 23 de milioane de dolari din 4.112 săli în al treilea weekend de la lansare. Până în prezent, sequel-ul animat a generat 259 de milioane de dolari la nivel naţional şi 574 de milioane de dolari la nivel mondial. Franciza a devenit recent prima serie animată care a depăşit 5 miliarde de dolari încasări la nivel mondial.

Continuarea Disney Pixar „Inside Out 2” s-a clasat pe locul trei cu 12,7 milioane de dolari din 3.625 de locaţii în cel de-al şaselea weekend în cinematografe. Animaţia este la un pas de a depăşi pragul de 600 de milioane de dolari în America de Nord, cu vânzări de bilete de 596,4 milioane de dolari. La nivel mondial, este al doilea film de animaţie cu cele mai mari încasări din istorie, cu 1,443 miliarde de dolari şi va depăşi în curând „Frozen 2” (1,45 miliarde de dolari). „Inside Out 2” este, de asemenea, pe cale să depăşească „Barbie” (1,446 miliarde de dolari) ca al 14-lea cel mai profitabil film din toate timpurile.

Filmul de groază „Longlegs”, lansat de Neon, a ocupat locul al patrulea în America de Nord, înregistrând 11,7 milioane de dolari din 2.850 de cinematografe în al doilea weekend de la debut. Veniturile au scăzut cu doar 48% faţă de weekendul de deschidere, ceea ce este impresionant pentru genul horror. Filmul cu buget redus a încasat 44,6 milioane de dolari până în prezent.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

„A Quiet Place: Day One” de la Paramount a completat top cinci cu 6,1 milioane de dolari din 2.913 săli. După patru săptămâni pe marele ecran, thrillerul SF aproape mut a obţinut 127,6 milioane de dolari în Statele Unite. Prin comparaţie, cele două filme anterioare ale francizei, „A Quiet Place” din 2018 şi „A Quiet Place Part II” din 2021, au avut pe piaţa internă încasări de 188 şi 160 de milioane de dolari. Prequel-ul a generat 240 de milioane de dolari la nivel mondial.

Tags: box officeTwisters
Diverse