X

Twitter anunță noi măsuri pentru a combate hărțuirea

Compania americană Twitter a anunțat miercuri că va testa noi modalități prin care să le permită utilizatorilor săi să decidă cine poate să răspundă postărilor acestora, cu scopul de a combate hărțuirea și abuzurile de orice tip, informează Reuters, scrie mediafax.

Decizia vine în contextul în care rețelele de socializare sunt supuse unor presiuni referitoare la conținutul ofensator, care apare deseori în cadrul comentariilor. În acest context, directorul general al Twitter, Jack Dorsey a anunțat încă din 2018 că dorește să promoveze măsuri care să limiteze mesajele ofensatoare de pe această platformă.

Citește și : SUA consideră că au ‘restabilit un anumit nivel de descurajare’ cu Iranul

„Dorim să îi ajutăm pe utilizatori să se simtă în siguranță atunci când se implică în conversații pe Twitter oferindu-le mai mult control asupra conversațiilor pe care le inițiază”, a anunțat compania.

Twitter a lansat anul trecut o opțiune care le permite utilizatorilor săi să ascundă anumite comentarii la postările acestora, ca parte a unui demers de a elimina comentariile abuzive și de a transforma platforma online într-una mai prietenoasă cu utilizatorii.

Citește și : Maduro anunţă manevre militare pentru 15 şi 16 februarie în principalele oraşe ale Venezuelei

Tags: hărţuireJack Dorseyonlinetwitter
Categorii: Știrile zilei